Отидете към основна версия

3 480 6

Синеока блондинка погва парите на мафията в Украйна

  • елена тищенко-
  • корупция-
  • мафия-
  • украйна
За мафията в Украйна настъпват тревожни дни. С указ на вътрешния министър Арсен Аваков е създаден специален отдел от професионалисти, който да проследява, издирва, запорила и връща в страната капитали, свързани с организираната престъпност.

Управлението по връщането на активи, получени по престъпен начин, е един от важните инструменти в криминалните и антикорупционните разследвания, свързани с изнасянето на капитали в чужбина, става ясно от съобщение на украинското вътрешно министерство. 

Новата структура ще бъде оглавена от майка на четири деца и доказан специалист по право. Това е Елена Тищенко. Тя е завършила право в Украйна и има придобита степен по магистър по международно бизнес - право от Лондонската школа по икономика и политически науки.

Има специализация по международни финансови престъпления. От своя 18 годишен стаж осем от тях са в чужбина. По време на своя професионален опит активно помага за изграждане на работещо украинско законодателство за борба с корупцията.  През 2013 г. Елена Тищенко е задържана в Русия в продължение на седмици. В знак на протест тя обявява гладна стачка. Фалщифицираните обвинения падат пред руския съд. 

През 2014 г. е избрана за представител на Украйна в ГРЕКО - организация за борба с корупцията. Автор е на нормативните актове за преследването в Украйна на мафиотски капитали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: