Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Юли, 2015 08:05 3 472 6

Синеока блондинка погва парите на мафията в Украйна

  • елена тищенко-
  • корупция-
  • мафия-
  • украйна
За мафията в Украйна настъпват тревожни дни. С указ на вътрешния министър Арсен Аваков е създаден специален отдел от професионалисти, който да проследява, издирва, запорила и връща в страната капитали, свързани с организираната престъпност.

Управлението по връщането на активи, получени по престъпен начин, е един от важните инструменти в криминалните и антикорупционните разследвания, свързани с изнасянето на капитали в чужбина, става ясно от съобщение на украинското вътрешно министерство. 

Новата структура ще бъде оглавена от майка на четири деца и доказан специалист по право. Това е Елена Тищенко. Тя е завършила право в Украйна и има придобита степен по магистър по международно бизнес - право от Лондонската школа по икономика и политически науки.

Има специализация по международни финансови престъпления. От своя 18 годишен стаж осем от тях са в чужбина. По време на своя професионален опит активно помага за изграждане на работещо украинско законодателство за борба с корупцията.  През 2013 г. Елена Тищенко е задържана в Русия в продължение на седмици. В знак на протест тя обявява гладна стачка. Фалщифицираните обвинения падат пред руския съд. 

През 2014 г. е избрана за представител на Украйна в ГРЕКО - организация за борба с корупцията. Автор е на нормативните актове за преследването в Украйна на мафиотски капитали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batemaro

    1 1 Отговор
    Следващото заглавие ще е : Синеока блондинка разтреляна в Украйна

    Коментиран от #2

  • 2 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Batemaro":

    вземи и сам са гръмни....ДА ЖИВЕЯТ СИНЕОКИТЕ КРАСАВИЦИ СЛАВА
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Ау, колко страшно! Само, че тази е бивша жена на олигарха Мухтар Аблязов и е поредната добила известност заради к..венските си умения в леглото на милиардер, а не заради някакви професионални качества!!!
    Позната картинка - навсякъде в Източна Европа царува един и същ абсурден обществено-политически модел!!!

    Коментиран от #4

  • 4 0912

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Вероятно си прав, то в Украйна олигарсите докопаха кокала. Но пък е хубава, много хубава ...

    Коментиран от #5

  • 5 хю хефнер

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "0912":

    Абсолютно !Какво да се прани като украинките са по хубави от рускините?
  • 6 0807

    0 0 Отговор
    живеем в страните на чудесата...:(((
    http://www.compromat.ru/page_33723.htm
Новини по държави: