Отидете към основна версия

3 176 16

Ердоган: Турция няма да признае анексията на Крим

  • ердоган-
  • крим-
  • татари

За съжаление исторически правото на татарите в Крим на достоен и свободен живот в тяхната родина беше прекъснато от колективната депортация и репресии

Снимка: АП/БТА

Турция никога няма да признае анексията на Крим, а основен приоритет в ситуацията в Украйна е спокойствието, благополучието и сигурността на кримските татари. Това се посочва в обръщението на президента Реджеп Тайип Ердоган към участниците в Световния конгрес на кримските татари, уточниха от пресслужбата на турския парламент (Меджлиса).

„За съжаление исторически правото на татарите в Крим на достоен и свободен живот в тяхната родина беше прекъснато от колективната депортация и репресии. В наши дни ние сме свидетели на незаконната анексия на Крим и подобни, предизвикващи съжаление, събития. В това сложно време, ние не трябва да забравяме, че успехът и ключът към победата се крие в запазването на единството и сплотеността. Турция не признава и няма да признае анексията на Крим“, заяви Ердоган.

Той посочи, че за преодоляване на репресиите и унижението, на които се подлагат татарите в Крим, Турция провежда консултации с различни страни и прави всичко необходимо това да не се допуска отново.

И по-рано Ердоган се е обявявал за запазване на териториалната цялост на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: