Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Август, 2015 09:39 3 165 16

Ердоган: Турция няма да признае анексията на Крим

  • ердоган-
  • крим-
  • татари

За съжаление исторически правото на татарите в Крим на достоен и свободен живот в тяхната родина беше прекъснато от колективната депортация и репресии

Ердоган: Турция няма да признае анексията на Крим - 1
Снимка: АП/БТА

Турция никога няма да признае анексията на Крим, а основен приоритет в ситуацията в Украйна е спокойствието, благополучието и сигурността на кримските татари. Това се посочва в обръщението на президента Реджеп Тайип Ердоган към участниците в Световния конгрес на кримските татари, уточниха от пресслужбата на турския парламент (Меджлиса).

„За съжаление исторически правото на татарите в Крим на достоен и свободен живот в тяхната родина беше прекъснато от колективната депортация и репресии. В наши дни ние сме свидетели на незаконната анексия на Крим и подобни, предизвикващи съжаление, събития. В това сложно време, ние не трябва да забравяме, че успехът и ключът към победата се крие в запазването на единството и сплотеността. Турция не признава и няма да признае анексията на Крим“, заяви Ердоган.

Още новини от Украйна

Той посочи, че за преодоляване на репресиите и унижението, на които се подлагат татарите в Крим, Турция провежда консултации с различни страни и прави всичко необходимо това да не се допуска отново.

И по-рано Ердоган се е обявявал за запазване на териториалната цялост на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Всъщност единствено Крим одобрява анексията си ,но това е според официалните изявления на Русия.В действителност нещата са доста различни!
  • 2 123455

    1 0 Отговор
    Днес лоши са руснаците,но утре могат да са турците..........
  • 3 Georges Tomov

    1 0 Отговор
    Повече от 150 години Крим е руска територия (РУСКА, а не украинска). И това, че НЕДОРАЗУМЕНИЕТО Хрушчов го "подари" на Украйна не премахва факта, че е руска територия ! За ЧИЙ.... плаче Ердоган - ".....успехът и ключът към победата се крие в запазването на единството и сплотеността". ЧИЯ сплотеност и ЧИЕ единство - На Турция с Крим, както е било толкова отдавна??? Ами, пък да му върнем на манафа и териториите до Виена, които на времето неговите деди са владеели..???? Ето затова Турция не я искат в Европа !!

    Коментиран от #4

  • 4 hfij

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Georges Tomov":

    добре написано ! като е толкова голям радетел за свободата на татарите , да даде на кюрдите възможност за създаване на собствена държава , а не да ги бомбардира .
  • 5 аз

    1 0 Отговор
    Спряха му газта и сега скочи ;)
  • 6 ха

    2 0 Отговор
    Турския Хитлер да си гледа кюрдите и да спазва човешките права!
  • 7 раптор

    0 0 Отговор
    Турците Най-добрата технология, която са измисляли е еничарството! Само заради това достигат подобни успехи! тлъста, мазна нация!
  • 8 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    и сега очакваите турски поток да потече та да прелее :)!крим го окупирахa руснаците и спечелиха още два милиона граждани,но загубиха няколко милиарда добри партньори!
  • 9 Дошо

    0 0 Отговор
    На другаря Пут.ин му го подават отвсякъде.Хахахаха
  • 10 Турчин

    0 0 Отговор
    Напиши във Гугъл Турска история и виж кой е мазен и тлъст.
  • 11 сссс

    0 0 Отговор
    целия свят беше затаил дъх какво ще каже ердоган по въпроса хахаха

    тцтцц ко ше прайм ся ..путин много се е притеснил ..преместил го от единия крачол в другия

    ердогане путин вече прави военен парад в крим и е част от русия ..нали болнията мозък не си мисли че ще надвие воената руска машина че да освободи крим хахахах

    ердогане косово признаваш ли хахаха

    отиде ти мнозинството на последните избори едвам ще си искараш мандата амо дето строи двореца ..вече си пътник ..американските лакеи и лизачи след като си свършат работата имат лоша съдба дано д ги последваш подобаващо- обесен на площада
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 сссс

    0 0 Отговор
    целия свят беше затаил дъх какво ще каже ердоган по въпроса хахаха

    тцтцц ко ше прайм ся ..путин много се е притеснил ..преместил го от единия крачол в другия

    ердогане путин вече прави военен парад в крим и е част от русия ..нали болният ти мозък не си мисли че ще надвие воената руска машина че да освободи крим хахахах

    ердогане косово признаваш ли хахаха

    отиде ти мнозинството на последните избори едвам ще си искараш мандата само дето строи двореца ..вече си пътник ..американските лакеи и лизачи след като си свършат работата имат лоша съдба дано да ги последваш подобаващо- обесен на площада
  • 14 Киро

    0 0 Отговор
    Честно да си кажа - приятно е да се гледа, как два самоповярвали си комплексара се плющят един друг!

    Човечето нещо е почнало съвсем да се надценява...
  • 15 българин

    0 0 Отговор
    ЕВАЛА НА ЕРДОГАН ТОВА Е ДОСТОЙНА ПОЗИЦИЯ
  • 16 Евгени

    0 0 Отговор
    Ердоган не признава и арменския геноцид през 1915 г., но 1500000 арменци са били убити от турците, само защото те са арменци ...
Новини по държави: