Last news in Fakti

22 Юли, 2015 16:34 2 159 2

Париж съжалява за депутатската визита в Крим

  • франция-
  • крим-
  • русия-
  • депутати

Париж изказа съжаление във връзка с визитата на делегация от френски депутати в Крим и посочи, че това е нарушение на международното право, съобщава Интерфакс.

Говорителят на френското външно министерство Роман Надал заяви, че визитата на 10-ма френски депутати в Русия и след това в Крим е станала по тяхна лична инициатива.

Подобно посещение в Крим е нарушение на международното право, каза Роман Надал.

Група френски депутати и сенатори ще посетят Русия и Крим от днес до събота. Те ще имат срещи в Москва, Ялта и Севастопол.

Десетчленна група от френски депутати и сенатори заминава на няколкодневно посещение в Русия и Крим. Това съобщи водачът на групата Тиери Мариани. Депутат от десницата и бивш министър на транспорта, той неведнъж е изявявал подкрепата си за политиката на Москва в украинския конфликт.

Пред в. "Монд" Мариани уточнява, че визитата е подготвяна от 26 юни и френското външно министерство е било уведомено за нея, но не е дало одобрението си. Мариани смята, че френско-руският диалог на парламентарно ниво трябва да бъде поддържан, но отрича да прокарва паралелна дипломатическа линия на официалната френска позиция. Не говорим от името нито на правителството, нито на Националното събрание – уточнява той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    Нали французите са демократи!!!!!!!!!!Какъв е проблема някои да имат друго мнение????!!!!!Или демокрацията се заключава до това всички да имат мнението на американците, и да го подкрепят.Излиза, че инакомислещите не са демократи.....хахаха, това е "демокрация" с американски и евроГЕЙски разбирания.
  • 2 френски ключ

    0 0 Отговор
    пишман са станали горките къде са тръгнали
Новини по държави: