Отидете към основна версия

2 602 6

Посрещат бежанците с коктейл „Молотов”

  • бежанци-
  • молотов-
  • лесбос
Снимка: АР/БТА

Част от бежанците, които преминават Гърция, са разположени в бежански багер в град Милитини на остров Лесбос. По тях са били хвърляни бутилки със запалителна течност. В резултат е бил ранен един 30-годишен мигрант. След това са преминали на друго място и са хвърлили още две бутилки с коктейл „Молотов”.

Арестувани са двама младежи на 17 и 19 години. Повдигнато им е обвинение за нарушаване на закона за притежание на оръжие и взривни вещества, расизъм и причиняване на телесни повреди.

Обстановката на остров Лесбос е крайно изострена, поради наплива на хиляди мигранти. Те са разположили стотици палатки по целия остров. Жителите са възмутени от мръсотията. Рязко е спаднал потокът на туристи. През последните дни, мигранти, основно от Афганистан, на три пъти са се опитвали да хванат ферибота за Пирея, откъдето да достигнат по-лесно до Германия. Кметът на Милитини поиска да бъде въведено извънредно положение на острова, а в събота призова гражданите да не участват в предстоящите на 20 септември избори, ако не бъдат взети спешни мерки за снемане на напрежението, предизвикано от мигрантите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини