7 Септември, 2015 23:25 2 569 6

Посрещат бежанците с коктейл „Молотов”

  • бежанци-
  • молотов-
  • лесбос
Посрещат бежанците с коктейл „Молотов” - 1
Снимка: АР/БТА

Част от бежанците, които преминават Гърция, са разположени в бежански багер в град Милитини на остров Лесбос. По тях са били хвърляни бутилки със запалителна течност. В резултат е бил ранен един 30-годишен мигрант. След това са преминали на друго място и са хвърлили още две бутилки с коктейл „Молотов”.

Арестувани са двама младежи на 17 и 19 години. Повдигнато им е обвинение за нарушаване на закона за притежание на оръжие и взривни вещества, расизъм и причиняване на телесни повреди.

Обстановката на остров Лесбос е крайно изострена, поради наплива на хиляди мигранти. Те са разположили стотици палатки по целия остров. Жителите са възмутени от мръсотията. Рязко е спаднал потокът на туристи. През последните дни, мигранти, основно от Афганистан, на три пъти са се опитвали да хванат ферибота за Пирея, откъдето да достигнат по-лесно до Германия. Кметът на Милитини поиска да бъде въведено извънредно положение на острова, а в събота призова гражданите да не участват в предстоящите на 20 септември избори, ако не бъдат взети спешни мерки за снемане на напрежението, предизвикано от мигрантите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ббту

    0 0 Отговор
    Имигранти или емигранти да ,ама "мигранти" е нещо ново!! А колко са големи тези бежански "Багери"?! И още един въпрос, Вие изобщо четете ли това което сте написали?

    Коментиран от #3

  • 2 Димитър

    0 0 Отговор
    интересно защо все още ги именуват - бежанци?
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ббту":

    Мигрант идва от думата миграция, както при животните. За БАГЕРИ това е грешка наистина.
  • 4 АдАйх

    1 0 Отговор
    Нужни са бели, спретнати къщурки, с високи комини, които денонощно да бълват черен дим... У нас тоже !
  • 6 киро

    2 0 Отговор
    Тия емигранти ще прецакат туризма на Гърция - на него се разчита най-много , а още повече и икономическата криза си казва думата .
  • 7 Мангалян

    2 0 Отговор
    Имам усещането,че скоро "посрещането" на мигрантите ще бъде съпровождано от залпов огън по тях.Скоро по гръцките острови,после и по други държави.Разчитам на унгарците и чехите да покажат на германците и франсетата за какво иде реч...