Отидете към основна версия

1 548 4

Франция има три условия за сътрудничество с Русия в Сирия

  • франция-
  • условия-
  • русия

Франсоа Оланд настоя пред Владимир Путин за атаки само над цели на Ислямска държава

Снимка: БТА/AP


Руският президент Владимир Путин и френският президент Франсоа Оланд са провели лични разговори относно покачващото се напрежение в Сирия, съобщи Ройтерс.

В момента и двама са в Париж, където се провежда срещата на Нормандската четворка по въпросите за кризата в Украйна, в която участват още представители на Украйна и Германия.
Преди това обаче Оланд и Путин се срещнаха, за да обсъдят последните руски атаки над цели в Сирия. Руснаците твърдят, че атакуват цели на Ислямска държава, докато западни представители смятат, че в обсега на техните атаки попадат и цели на сирийската умерена опозиция.

По време на срещата Оланд е настоял, че руските атаки трябва да са насочени само срещи цели на Ислямска държава.  Според него е изключително важно „ударите да бъдат насочени срещу джихадистката група, и Ал Кайда, независимо кой ги извършва, а не срещу други групи“.

Оланд е представил на Путин три условия, при които Франция е готова да си сътрудничи с Русия в Сирия. Според тях въздушните удари трябва да са насочени само срещу цели на Ислямска държава и Ал Кайда, осигуряване  на безопасността на цивилните и осигуряване на политически преход , след който Башар Асад да предаде властта в Сирия. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: