Last news in Fakti

2 Октомври, 2015 17:05 1 541 4

Франция има три условия за сътрудничество с Русия в Сирия

  • франция-
  • условия-
  • русия

Франсоа Оланд настоя пред Владимир Путин за атаки само над цели на Ислямска държава

Франция има три условия за сътрудничество с Русия в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP


Руският президент Владимир Путин и френският президент Франсоа Оланд са провели лични разговори относно покачващото се напрежение в Сирия, съобщи Ройтерс.

В момента и двама са в Париж, където се провежда срещата на Нормандската четворка по въпросите за кризата в Украйна, в която участват още представители на Украйна и Германия.
Преди това обаче Оланд и Путин се срещнаха, за да обсъдят последните руски атаки над цели в Сирия. Руснаците твърдят, че атакуват цели на Ислямска държава, докато западни представители смятат, че в обсега на техните атаки попадат и цели на сирийската умерена опозиция.

По време на срещата Оланд е настоял, че руските атаки трябва да са насочени само срещи цели на Ислямска държава.  Според него е изключително важно „ударите да бъдат насочени срещу джихадистката група, и Ал Кайда, независимо кой ги извършва, а не срещу други групи“.

Оланд е представил на Путин три условия, при които Франция е готова да си сътрудничи с Русия в Сирия. Според тях въздушните удари трябва да са насочени само срещу цели на Ислямска държава и Ал Кайда, осигуряване  на безопасността на цивилните и осигуряване на политически преход , след който Башар Асад да предаде властта в Сирия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    За повече от година съществуване на антислямистката коалиция едва миналата седмица за първи път извършили франсетата една бомбандировка (уж по позиции на ИД, ама не е много сигурно) и вече си позволяват да дават акъл и да поставят условия! Не трябва въобще да се допуска ислямистката американска коалиция над Сирия, щото само им се дават поводи да наглят все повече и повече! Накрадя даже ще се тупат в гърдите, че те са победили собственото си изчадие и като пръднали в рейса ще отбягват темата за създателите му!

    Коментиран от #4

  • 2 ссссс

    1 0 Отговор
    франция не е в позиция да се пазари ..може само да гледа
  • 3 по темата

    1 0 Отговор
    Гей предлага пазарлък, но май е цабравил, че това не му е Фащ!
  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    ха,ха,ха....хо ,хо ,хо....ти си мноого заблуден бе кроки ,оланд въобще не се бута на путин ,а е по-скоро обратното путин се опитва да се вклини между сащ и европа ,но няма да го огрее!!!с 50 самолета ,путин няма как да победи дори еин полк на ид,а само може да трепе цивилни и да лъже кви успехи бил постигнал.никой нито го е канил да помага нито разчита на помоща му освен диктатора асад ,който така или иначе няма как да управлява следвоенна сирия с толкова кръв по ръцете си!
Новини по държави: