Отидете към основна версия

8 Октомври, 2015 21:18, обновена 8 Октомври, 2015 21:18 4 081 23

Руски ракети паднаха в Иран

  • ракети-
  • иран-
  • сирия-
  • русия-
  • руски ракети

Четири руски крилати ракети, изстреляни срещу Сирия от Каспийско море, са паднали на територията на Иран, твърдят американски официални лица, пожелали анонимност.

Все още не е ясно дали ракетите са причинили разрушения, съобщава Би Би Си.

Според Си Ен Ен има информация за няколко разрушени сгради и дори за ранени цивилни.

Американските власти не предоставят информация къде точно са паднали ракетите. Въпреки това, иранската информационна агенция Ирна съобщи в сряда, че неизвестен летящ обект се е разбил в село в иранската провинция Западен Азербайджан.

Но консервативни ирански медии, описаха ракети, паднали в Иран като "психологически операции от страна на САЩ срещу Москва". 

"Откакто Русия започна дейността си в Сирия, западните медии и официални лица предприеха решителна атака срещу Москва", съобщава агенция Фарс, за която се смята, че има близки връзки с Иранската революционна гвардия.

Руснаците са изстреляли сравнително нова крилата ракета, наречена "Kaliber", която се използва за първи път в битка, съобщава Си Ен Ен.

Министерството на отбраната на Русия отказа да коментира.

Въпреки това остро разкритикува репортажа на Си Ен Ен в постинг във Фейсбук.

"За разлика от CNN, ние не събщаваме информация, цитирайки анонимни източници, ние показваме изстрелванията на нашите ракети и целите, които удрят в реално време", гласи изявлението, като отбелязва, че руските безпилотни самолети действат в Сирия денонощно.

То продължава: "Няма значение колко неприятно и неочаквано е това за нашите колеги в Пентагона и Лангли, но нашите удари вчера, с прецизно насочени оръжия поразиха цели на ИД в Сирия."

 В сряда Русия заяви, че е изстреляла 26 крилати ракети по цели в северна и северозападна Сирия. 

Новината дойде след като НАТО обяви, че има готовност да защити всеки един свой съюзник след "ескалацията на руските военни действия" в Сирия. 

Москва отрича западните обвинения, че ракетните удари са насочени срещу опонентите на сирийския президент Башар Асад. Руските власти твърдят, че тяхна цел е инфраструктурата на така наречената Ислямска държава и други екстремистки групи. 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини