Отидете към основна версия

1 650 3

Патрули за самозащита пазят финландците от бежанците

  • патрули-
  • бежанците-
  • финландия

Групите са свързвани с нео-нацистки групи

Крайнодесни патрули са се появили в няколко финландски градове, като твърдят,че предпазват местните граждани от имигрантите, съобщи 7 News .

Финландските власти изразиха опасение, че тези патрули вероятни са свързани с нео-нацистки групи. Според тях те действат на територията на страната през последните няколко месеца.

„Има екстремисти, които създават улични патрули. Това не увеличава сигурността. Доброволците нямат право да упражняват сила“,заяви финландският вътрешен министър Петери Орпо.

Невъоръжени групи мъже, наричащи себе си „войниците на Один“, са били забелязани да патрулират около приемни центрове за бежанци в пет различни града. Все още няма информации за инциденти между патрулите и имигрантите. Според местни медии хората в патрулите се отличават с черни якета, на които са изписани инициалите на групата.

През 2015 г. Финландия прие 32 000 бежанци, повечето от които иракчани. Броят е с 10 пъти по-голям от числото на приетите имигранти от страната през 2014 г. „Войниците на Один“ обвиняват „мюсюлманските натрапници“ увеличават несигурността във Финландия. Те призовават „патриотите и критиците на имиграцията“ да се присъединят към дейността им.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: