Отидете към основна версия

1 230 0

Отговорно пиене на бира

  •  големия бариерен риф-
  • бира

Австралийска пивоварна компания стартира производството на специална марка бира, с името на  Големия бариерен риф. 50 процента от печалбата при продажба на светлото пиво ще бъдат дарявани за опазване на природната забележителност.

Пивоварната следва устойчиви принципи - използва местни продукти, използва слънчева енергия за производството и акцентира на кампанията за опазване на рифа.

Кампанията печели все повече привърженици в социалните мрежи и към нея всеки ден се присъединяват собственици на барове по крайбрежието, които предлагат наливна бира от същата марка.

Социологически проучвания сочат, че 81 процента от австралийците възприемат опазването на Големия бариерен риф като лична кауза. Учени твърдят, че той изчезва и до 2030 година няма да съществува. В доклад за климатичните промени на Университета в Куинсленд се твърди, че рифът е „на ръба“. “Това не е ПР на зелени активисти, а становище на видни учени,“ казаха те. Кораловите рифове не биха издържали увеличение в средната температура от над 2 градуса, се твърди в доклад, публикуван през 2014 година. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: