Отидете към основна версия

1 584 0

Проучване: Великобритания предпочита да остане в ЕС

  • великобритания-
  • ес-
  • референдум-
  • дейвид камерън

Камерън предупреди, че напускането на ЕС ще бъде скок в тъмното

Министрите от кабинета на Дейвид Камеран започнаха кампания, с която да спечелят избирателите за референдума, който ще реши дали Великобритания ще остане член на ЕС или не, съобщи Би Би Си.

В събота Дейвид Камерън обяви датата на референдума - 23 юни.

Премиерът предупреди, че излизането на страната от ЕС няма да спре имигрантите, пристигащи във Великобритания, след като шестима министри от кабинета му се обявиха "за" напускането на Съюза.

Кметът на Лондон  и отявлен консерватор Борис Джонсън се очаква да обяви подкрепата си за излизането на Обединеното кралство от ЕС. Очаква се той да разкрие решението си по-късно днес.

Камерън заяви, че ще води кампания за оставането на Великобритания в един "реформиран" Европейски съюз. Вътрешният министър Тереза Мей също се обявява "за" оставането в ЕС.

Според  допитване до общественото мнение, публикувано в електронното издание на вестник "Мейл он сънди", броят на британците, които се обявяват за оставане в ЕС, надхвърля с 15% онези, които смятат да гласуват срещу оставането.

Данните сочат, че 48% от британците искат страната да остане част от ЕС. На противоположното мнение са 33%, а без мнение са 19%.

Камерън предупреди, че напускането на ЕС ще бъде "скок в тъмното", призовавайки избирателите да подкрепят неговата сделка за реформи.

Предоговарянето на отношенията между Великобритания и Европа бяха финализирани в петък вечерта след интензивна двудневна среща на върха в Брюксел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Как ще се събуди Великобритания на 24 юни?

    Как ще се събуди Великобритания на 24 юни? Този въпрос си задават все по-често финансовите анализатори. Само ден по-рано британците ще гласуват дал ...
    28.02.2016
    2 822
    1
  • Еврокомисар: Референдумите в Европа са опасни

    Европейската комисия няма план „Б“, ако Великобритания гласува за излизане от Европейския съюз. Това заяви Пиер Московиси, еврокомисар за ...
    22.02.2016
    1 441
    5
  • Камерън съобщи датата на референдума

    Референдумът, на който ще се реши дали  Великобритания ще остане в ЕС, ще се проведе на 23 юни 2016 година. Това съобщи британският премиер Дейви ...
    20.02.2016
    1 720
    2
  • Великобритания се договори с ЕС

    Британският премиер Дейвид Камерън получи своята сделка от лидерите на ЕС. Той каза, че постигнатите договорености ще дадат на Великобритания "с ...
    20.02.2016
    2 305
    2
  • Надеждите на Камерън гаснат

    Надеждите на британският премиер Дейвид Камерън да получи сделка за реформи в ЕС бавно гаснат тъй като вече втори ден част от европейските лидери оказ ...
    19.02.2016
    1 907
    1
Новини по държави: