Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 22:05 1 906 1

Надеждите на Камерън гаснат

  • ес-
  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • среща

Говори се, че срещата на върха на ЕС ще продължи и в събота

Надеждите на британският премиер Дейвид Камерън да получи сделка за реформи в ЕС бавно гаснат тъй като вече втори ден част от европейските лидери оказват съпротива, съобщава Би Би Си.

Споразумението изисква пълно единодушие на 28-те държави, а консенсус за подписването му все още няма.

Позициите на британската делегация и представителите на останалите правителства до момента се отдалечават, вместо да се сближават.

Срещата ще реши не само съдбата на Великобритания в ЕС, но и на самия Европейски съюз. Целостта му виси на косъм, а излизането на Обединеното кралство извън границите на съюза е първата стъпка към разпада му.

Следобедното заседание, насрочено за 15 ч. по Гринуич, беше отложено за тази вечер. На европейските лидери е препоръчано да си резервират хотели и за тази нощ, съобщи Ройтерс.

Камерън съобщи в Туитър, че преговорите между Лондон и останалите 27 страни членки на ЕС продължават тази вечер и „няма да е възможно тази вечер“ да се проведе заседание на кабинета в Лондон.

Преди работната вечеря по време на срещата на върха френският президент Франсоа Оланд заяви, че е готов да стори „всичко необходимо“, за да запази Великобритания в структурите на ЕС.

В думите на Камерън се долавяше предпазлив оптимизъм относно перспективите за сделка в петък сутринта, когато той каза че е имало "известен напредък". Тази вече обаче надеждите му като че ли гаснат и дори има спекулации, че преговорите ще продължат и утре сутрин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Изглежда брюкселските политици бягат от реформи като
    нашите съдии.