Отидете към основна версия

2 370 6

Джип нахлу във военна база в САЩ и се разби в изтребител

  • джип-
  • калифорния-
  • военна база-
  • сащ-
  • изтребител

Все още обаче не е ясно как автомобилът е успял да влезе на строго охраняваната територия

Как така джип, който бяга от полицията, влиза на територията на американска военна база и потрошава супер изтребител за 60 милиона долара?

На този въпрос се опитват да намерят отговор служителите от военновъздушната база "Лемур" в Централна Калифорния, след като Jeep Grand Cherokee, преследван от полицейски магистрален патрул, влетя на територията на базата и се заби в опашката на изтребител F/A-18 Super Hornet късно в сряда, съобщава Си Ен Ен.

Представители на ВМС и Пътната полиция в Калифорния заявиха на пресконференция в четвъртък, че в джипа са пътували двама души - шофьорът и пътничка. И двамата са загинали при инцидента, но самоличността им няма да бъде разкрита докато не бъдат уведомени близките им.

Пътните полицаи обяснили, че отишли да проверят за проблеми, когато забелязали джипа спрял на пътното платно, но при приближаването им колата изведнъж профучала покрай тях.

От своя страна командирът на военната база, кап. Монти Ашлиман, заяви, че не става дума за целенасочено нападение срещу базата, а за трагичен инцидент.

Все още обаче не е ясно как автомобилът е успял да влезе на строго охраняваната територия, още повече че от 7 май миналата година Пентагонът обяви повишено ниво на терористична заплаха в армията. 

В ход е разследване, което да установи как превозното средство е преодоляло въоръжената охрана на една от входните точки на база, която е дом на ескадрила от 15 изтребителя F/A-18, на стойност милиарди долари.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини