Отидете към основна версия

3 613 9

Британски офицер се присъедини към Ислямска държава

  • ислямска държава-
  • офицер-
  • великобритания

Той е много добре запознат с морските доставки във Великобритания

Снимка: БТА/AP

Mорски офицер, завършил един от най-престижните морски колежи във Великобритания, е отпътувал към Сирия, за да се присъедини към Ислямска държава, съобщи The Mail.

18-годишният Али Алосайми е учил в колежа в Южен Тайнсайд. Той е роден в Кувейт. Специалисти по отбраната предупредиха, че той има умения на много високо равнище и е отлично запознат с британските морски доставки.

Алосайми се е специализирал като служител на палубата, който е отговорен за безопасността на кораба и неговите комуникации. Неговото присъединяване към ДАЕШ се оценява като много сериозна заплаха за националната сигурност на Великобритания.

Той има широко познание за морския потенциал на страната, което може да го направи командир в групировката. С него терористите може да започнат мащабни атаки срещу кораби и фериботи.

Данните на офицера са били открити в документи с лични данни на бойци на Ислямска държава, получени на пощата на The Mail. Преди да замине за Сирия, Алосайми е минал през тригодишен курс за офицер от търговския морски флот. Имало е вариант той дори да получи достъп до кораби с оръжейни доставки. В момента тече разследване по случая.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: