Last news in Fakti

8 Май, 2016 19:39 3 610 9

Британски офицер се присъедини към Ислямска държава

  • ислямска държава-
  • офицер-
  • великобритания

Той е много добре запознат с морските доставки във Великобритания

Британски офицер се присъедини към Ислямска държава - 1
Снимка: БТА/AP

Mорски офицер, завършил един от най-престижните морски колежи във Великобритания, е отпътувал към Сирия, за да се присъедини към Ислямска държава, съобщи The Mail.

18-годишният Али Алосайми е учил в колежа в Южен Тайнсайд. Той е роден в Кувейт. Специалисти по отбраната предупредиха, че той има умения на много високо равнище и е отлично запознат с британските морски доставки.

Алосайми се е специализирал като служител на палубата, който е отговорен за безопасността на кораба и неговите комуникации. Неговото присъединяване към ДАЕШ се оценява като много сериозна заплаха за националната сигурност на Великобритания.

Той има широко познание за морския потенциал на страната, което може да го направи командир в групировката. С него терористите може да започнат мащабни атаки срещу кораби и фериботи.

Данните на офицера са били открити в документи с лични данни на бойци на Ислямска държава, получени на пощата на The Mail. Преди да замине за Сирия, Алосайми е минал през тригодишен курс за офицер от търговския морски флот. Имало е вариант той дори да получи достъп до кораби с оръжейни доставки. В момента тече разследване по случая.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    2 1 Отговор
    18-годишен офицер? Тук хората завършват средно на 19, а офицери новобранци стават най-малко на 23.
  • 2 Carfen

    3 1 Отговор
    Що не си кажат направо, че са го пратили в командировка? Интресно ми е как един 18 годишен келеш, учил 3 години при военните е станал офицер. Или е бил вундеркинд и затова е сериозна заплаха за националната сигурност...
  • 3 123

    4 1 Отговор
    Страх ги да не преминат всички научени мюсюлмани към ИДИЛ -Резил. Сега пък и кмет на Лондон е техен човек,изобщо пълна трагедия.Пусни вълка в кошара и ...
  • 4 ОПА

    3 1 Отговор
    Абе хора той беше на 18-години. Али Алосайми е учил в колежа в Южен Тайнсайд. Е ,учил научил сега вече предполагам към 23-24години...
  • 5 Evropa

    4 0 Отговор
    Всичко това значи само едно: Колкото и да е учен, колкото и да е компетентен или образован, щом се казва АЛИ - значи нищо не планирайте със него. Той рано или късно ще изневери на нормалните европейски ценности и ще ритне бакъра. Не го посвещавайте във нищо. Той е заразен от нелечим вирус. Това са психически нестабилни хора, които имат съвсем друга култура, ценностна система и поведение. Тази религия не прощава на никого.
  • 6 Карли

    2 0 Отговор
    "18-годишният Али Алосайми е учил в колежа в Южен Тайнсайд. Той е роден в Кувейт."Какъв колеж бе хора, той е учил в морски техникум /колеж / по новому- по европейски. И представете си бил служител на палуба . Така ли се става офицер в едни от най-добрите военно морски сили в света и то мюсюлманин, да има такава чак такава голяма информация за британските доставки на флота.МИ 6 и МИ 5 за толкова тъпи ли ги смятате, освен да са го пратили със задача????????да се провали. А иначе съм съгласен № 5 Evropa

    Коментиран от #7

  • 7 Дарко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Карли":

    Кметът на лондон е мюсюлманин какво остана за тоя???Дали не са тъпи ???
  • 8 123

    1 0 Отговор
    Предполагам че му е поставена конкретна задача от МИ-6!
  • 9 Alehandro

    0 0 Отговор
    Колкото тоя "старшина" мияч на палуби е офицер, толкова и мИНДИЛския "флот" ще направи нещо на който и да е кораб. Демек новина партенка колкото за пълнеж на жълтите сайтове.
Новини по държави: