Last news in Fakti

8 Май, 2016 07:44 4 154 2

"Том и Джери" били виновни за Ислямска държава

  • том и джери-
  • ислямска държава-
  • виновни

В Египет обвиняват анимацията, че прокарва култура на насилие сред децата

"Том и Джери" били виновни за Ислямска държава - 1

В Египет обвиниха анимацията „Том и Джери“, че носи отговорност за създаването на групировката Ислямска държава, съобщи „Metro”.

Такова твърдение бе отправено от председателя на египетската Държавна информационна служба Салах Абдел Садек. Според него анимационната поредица прокарва култура на насилие сред децата. За това и тя поне частично е допринесла за разширяването на екстремизма и формирането на групировки като Ислямска държава.

Според Садек „Том и Джери“ представят насилието по гротесков и забавен начин. Той смята, че анимацията оставя у децата чувството, че нанасянето на удари с тежки предмети и взривяването с динамит са нормални процеси.

Садек смята, че децата, които гледат шоуто формират своя визия за правосъдие. В нея мишката е винаги права и се налага чрез подмолни планове.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    0 0 Отговор
    Уж арабите не вземали дрога,тоя направо е прекалил!!!
  • 2 Фюри

    0 0 Отговор
    Тогава Аладин и вълшебната лампа вероятно са виновни, задето нашите бюджети и еврофондове се изпариха като с магия, в лапите на разни паразитни обръчи тук... ?