Отидете към основна версия

2 463 5

Нови сексуални нападения в Германия, арестуваха пакистанци

  • дармщат-
  • германия-
  • нападения-
  • арестувани-
  • пакистанци

18 жени са се оплакали от сексуални нападения над тях по време на музикален фестивал

Снимка: БТА/ AP

Германската полиция арестува трима пакистанци, заподозрени в сексуални нападения над 18 жени, съобщи „Трибюн“.

Задържаните са търсещи убежище пакистанци на възраст между 28 и 31 години. Те са заподозрени, че са извършили престъпленията по време на музикален фестивал в град Дармщат, намиращ се в провинция Хесен.

Униформените разследват също така дали арестуваните са ограбили своите жертви.

Факти.бг припомня, че в началото на годината – в новогодишната нощ – стотици жени се оплакаха от сексуални посегателства над тях в Кьолн, като се появи информация дори и за изнасилени такива.

Това предизвика вълна на възмущение в Германия и Европа срещу мигрантите, търсещи убежище на Стария континент. Според очевидци огромна част от нападателите са били от Близкия изток и Африка.

Сексуалните нападения доведоха до протести в Германия, както и сериозна критика към политиката на отворени врати на Ангела Меркел. През 2015 година 1.1 милиона бежанци пристигнаха в страната. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Първи обвинен за нападенията в Кьолн

    Почти три месец след сексуалните нападения в Кьолн бе повдигнато първото обвинение, съобщи The Local. Германската прокуратура е предявила обвинение ...
    24.03.2016
    1 343
    3
  • Хелзинки като Кьолн

    В новогодишната нощ в Хелзинки са се подготвяли нападения, подобни на тези в германския град Кьолн, съобщи местното издание Yle. В Кьолн група мъже и ...
    07.01.2016
    3 044
    9
Новини по държави: