Отидете към основна версия

1 464 4

Британците ги тегли към Brexit

  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит

Телефонно и онлайн проучване показа,че 52% подкрепят напускането на ЕС, а 48% искат запазване на членството в Съюза

Снимка: АП/БТА

Британците ги тегли към Brexit, показва прочуване на в. „Гардиън“. Телефонно и онлайн допитване показа,че 52% подкрепят напускането на ЕС, а 48% искат запазване на членството в Съюза.

В телефонното допитване са участвали 1000 души. 45% от тях са посочили, че подкрепят Брекзита, а 42% са за запазване на членството, а 13% все още не са решили как да гласуват на насрочения за 23 юни референдум. Ако се изключат колебаещите се, то настроенията на британците се разделят по следния начин – 52% са за напускане, а 48% са против.

При онлайн допитването показва, че 47% подкрепят Брекзита, а 44% са за пазазване на членството, а 9% не са решили как да гласуват. Ако и тук се изключат колебаещите се, то пак се запазва сегашното съотношение на 52% за Брекси и 48% против него.

Последните данни от социологическата агенция ICM са тревожен сигнал за радетелите на европейското членство на Острова.

Предишни проучвания показваха, че при допитването по телефона преобладаваха нагласите за запазване на членството в ЕС.

Интересна географска особеност се забелязва в нагласите да подкрепят Брекзита. Англия и Уелс са за напускане, а Шотландия е против отделянето от ЕС. Най-висока подкрепа за Брекзита от 62% е отчетена сред висококвалифицираните наемни работници.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: