Отидете към основна версия

1 410 2

Във Франция свалят данъци предизборно

  • франция-
  • данъци-
  • избори-
  • президент

Настоящият президент Франсоа Оланд все още не е направил официални изявления за намерение да се кандидатира за изборите

Правителството на Франция обеща да свали данъците за физически и юридически лица през 2017 г. Стъпката става в навечерието на насрочените за пролетта избори за президент, съобщава MarketWatch.

Предложенията на кабинета ще доведат до оставането в населението до €1 млрд. Кабинетът също така възнамерява постепенно да намали ставката на корпоративния данък от сегашните 33% на 28% до 2020 г.. Освен това ставката от 28% вече може да бъде въведена през 2017 г. за малки и средни предприятия.

Според изявления на Министерството на финансите, въпреки намаляването на данъчните приходи, страната ще бъде в състояние през следващата година, за да намали бюджетния дефицит от 3,5% през 2015 г. до изискваните 3% от БВП.

Настоящият президент Франсоа Оланд все още не е направил официални изявления за намерение да се кандидатира за изборите. Потенциал негов съперник може да бъде Еманюел Макрон, който подаде оставка от поста на министър на финансите на 30 август. Според проучванията, Eманюел Макрон е вторият по популярност политик във Франция след бившия премиер Ален Жюпе.

Очаква се в надпреварата да влезе Никола Саркози, който в момента има проблеми с властите за финансирането на своята кампания през 2012 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: