Отидете към основна версия

14 633 18

Как нацистките наркомани промениха историята?

  • адолф хитлер-
  • наркомани-
  • историята

В края на живота си Хитлер е бил наркоман

Разкрити са подробности за наркотичната зависимост Адолф Хитлер. Германското нахлуване във Франция през 1940 г. е станало заради наркотици. Това заявява в интервю за в. „Гардиън“ немският писател Норман Олер. Той е автор на книгата „ The Total Rush ", в която той разказва за нацистите, които са били наркозависими, включително и Адолф Хитлер.

Метаамфетамин е бил разработван от немската фармацевтична фирма „Temmler „. Той е бил широко използван в качеството си на стимулант. Тогава фирма, която е произвеждала шоколад с добавка от наркотици, го е препоръчвала на жени, за употреба преди работа.

Нацистката армия също активно е употребявала метаамфетамин. По време на нахлуването във Франция, всеки войник във Вермахта е приемал по една таблетка дневно и три или четири през нощта.

Авторът на книгата отбелязва, че Хитлер също е употребявал наркотици. Когато се е разболял през 1941 г., неговият личен лекар Теодор Хорел е започнал да му дава оксикодон – вещество, което предизвиква силна еуфория и има обезболяващ ефект.

На Хитлер са му слагали по две инжекции от препарата на ден. Според Олер в края на живота си Хитлер е бил завършен наркоман.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: