Отидете към основна версия

5 409 10

Депутат преби висш съдия

  • чечна-
  • магомед даудов-
  • рамзан кадиров

Председателят на Върховния съд на Чечения отказал да подаде оставка

Магомед Даудов, известен като дясната ръка на президента на Чечения Рамзан Кадиров, отново прояви „благия“ си нрав. Даудов, известен още като Лорда, хвърли здрав бой на председателя на Върховния съд на републиката Тахир Мурдалов, съобщи местен сайт.

Лорда, изпълняващ длъжността председател на парламента, и свитата му пристигнали с десет коли пред сградата на съда. 40 души блокирали входовете на институцията, а в това време Даудов влязал в кабинета на съдията, за да се разберат. Думите бързо се оказали недостатъчен аргумент и Лорда преминал към юмруци.

Даудов поискал от потърпевшия да напише собствената си оставка, но последният отказал. Тогава Лорда взел нещата в собствени ръце. Според очевидци само намесата на охраната спасила живота на съдията.

В началото на май лидерът на Чечения Рамзан Кадиров разкритикува съдиите за корупция и некомпетентност. Кадиров поиска оставки, но никой от магистратите не го послуша.

В последствие се оказало, че нито един лекар в Грозни не се съгласил да напише медицинско свидетелство на пребития. Мурдалов бил принуден да напише жалба до по-висша инстанция, но едва ли правосъдието ще реагира.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини