Отидете към основна версия

5 213 9

Тръмп ще е новият президент на САЩ

  • сащ-
  • президент-
  • президентски избори-
  • доналд тръмп-
  • алън ликман

Това твърди професор, предсказал с точност победата на последните 5 президенти

Снимка АП/БТА

Миналия месец, човекът, който се опитва да превърне предсказването на изборните резултати в науката, обяви прогнозите си за победа на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, пише в. Washington Post.

Алън Ликман, изтъкнат професор по история в Американския университет, миналия месец каза, че демократите няма да могат да се доберат до Белия дом на тези избори.

През следващите седмици, предизборната кампания беше разтърсена от поредица от събития.

Появата на скандалните записи с вулгарни изказвания на Тръмппубликувани от Washington Post, беше последвана от голям брой обвинения на жени, които разказваха за всевъзможни неуместни прояви на републиканския кандидат. Те варираха от словесни оскърбления и тормоз до открити сексуални посегателства.

В същото време, сайтът за разкрития WikiLeaks разпространи вътрешни имейли от кампанията на Хилари Клинтън, а правителството на САЩ обвини с категоричност, че зад това стои Кремъл.

Нека не забравяме и президентските дебати.

Така че нещата около личността на новия президент, който ще бъде избран следващата седмица, много се промениха. Едно нещо обаче остана същото — прогнозата, направена от автора на книгата "Прогнозиране на следващия президент: ключовете за Белия дом през 2016 г.", според която Тръмп ще стане новият президент на Съединените щати.

Системата за предсказване на бъдещия победител в президентските избори, която Ликман е разработил, се състои от 13 ключови твърдения. Според историка, ако при някой от кандидатите 6 от 13 са неверни, то той ще загуби изборите.

Чрез тази система той е прогнозирал с точност победителят от всеки президентски вот в страната от 1984 г. насам.

През септември Ликман обяви, че според системата му Тръмп има достатъчно твърдения с положителен отговор, което е сигурен критерий, че той ще стане следващият президент на САЩ.

В интервю, дадено за вестник Washington Post тази седмица, Ликман потвърди предишните си предсказания, като допълни, че победата на републиканския кандидат  изглежда все по-сигурна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини