Отидете към основна версия

58 827 16

Гигантски мистериозен обект лежи под Антарктида

  • обект-
  • антарктида-
  • астероид-
  • мистерия-
  • нло

Учените смятат, че това е астероидът-убиец, предизвикал Масовото измиране Перм-Триас преди 241 милиона години

Снимки: Secure Team 10, Youtube

Антарктида продължава да е едно най-загадъчните места на нашата планета. Изследванията на учени сочат, че под дълбоките ледове на Антарктида лежи мистериозен обект, който може да преобърне всеобщите представи за историята на Земята, пише сайтът "БоингБоинг".

Още през 2006 година експертен екип от Държавният университет в Охайо забелязват „гравитационна аномалия“ под ледовете на Антарктида, използвайки телескопа „GRACE” на НАСА. Тя се намира в областта „Земя Уилкс“ и е разпростряна върху територия с диаметър от около 500 километра, на дълбочина от над 800 метра.

Според изследователите въпросната „гравитационна аномалия“ може да се окаже и огромен паднал астероид, два пъти по-голям от този, образувал кратера Чиксулуб на полуостров Юкатан в Мексико, изтребил динозаврите преди около 65 милиона години.

Ако подобно твърдение се окаже вярно, това може да е астероидът-убиец, предизвикал Масовото измиране Перм-Триас. Това събитие отпреди 241 милиона години, наричано още Голямото измиране, бележи границата между геоложките периоди Перм и Триас, когато изчезват над 96% от морските видове и 70% от сухоземните гръбначни.

"До ден-днешен учените не знаят как да разберат със сигурност какво точно е заровено под дебелата ледникова покривка. Континентът е обвит в мистерия от милиони години", се разказва във видео, качено от търсачите на НЛО доказателства на Земята - Secure Team 10.

Покрай тези теории, в Интернет нямаше как да не се пръкнат и редица конспиративни мнения, че мистериозният обект може да е НЛО база или портал към подземен свят. Във видеото на Secure Team 10 се споменава и налудничавата идея, че обектът е създаден като секретна нацистка база на Антарктида, пригодена за изстрелване и кацане на НЛО.

“В последно време се трупат все повече доказателства, че на голяма височина съществуват входове в склонове на планини, които са с формата на НЛО. Може ли да се влезе в подобни входове?", се чудят ловците на мистерии от видеото.

Secure Team 10 не изключва и друг вариант. Според него военноморският флот на САЩ е провел мисия на Антарктида, търсейки отговори на мистериите. Тя била наименувана "Операция Висок Скок" и според теориите на конспирацията основната цел е била да се търси вход към тайнствения свят, скрит под земята.

Въпреки всички тези "приятни за ухото" небивалици, учените са единодушни в твърдението си, че мистериозният обект и "гравитационната аномалия" са се появили вследствие на тежък сблъсък с астероид.

"Кратерът в "Земя Уилкс" е много по-голям от този, предизвикал изчезването на динозаврите и най-вероятно е породил още по-мащабна катастрофа", коментира професорът по геоложки науки от държавния университет в Охайо - Ралф фон Фрезе.

"Подобен апокалиптичен сблъсък е предизвикал високо корозивна среда, много трудна за преживяване от живи същества. Логиката ни води към мнението, че животът на Земята преди 241 милиона години е бил заличен именно по този начин", допълва Фрезе.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини