Отидете към основна версия

711 0

4 януари: Светът в снимки

  • снимки-
  • светът-
  • светът в снимки-
  • 4 януари
Снимки АП и Синхуа / БТА

Китайският град Харбин, столица на североизточната провинция Хъйлундзян беше домакин на шестото международно първенство за ледени скулптури. Общо 15 отбора от 6 страни взеха участие в шампионата, който приключи днес. Победител стана руският отбор Благовешченск, който спечели първата награда.

Един конкурс приключва, но друг започва. Отново там, днес започна 9-ият университетски международен конкурс за снежни скулптури. Конкурсът, който ще продължи 4 дни, привличане участници от 95 университета от 12 страни и региона.

Със златна карета днес, датската кралица Маргрете II тръгна от двореца Амалиенборг към двореца Кристиансборг, където да изнесе новогодишната си реч пред парламента.

Будистки поклонници от цял свят пристигнаха тази седмица в малкия индийски град Бодхгая, за да присъстват на посвещенията в "Калачакра" или "колелото на времето", водени от Далай Лама. "Калачакра" е един от най-важните масови ритуали в тибетския будизъм.

Президентът на САЩ Барак Обама се изкачи на върха на Капитолийския хълм във Вашингтон, за да се срещне с лидерите на демократите в Сената и Камарата на представителите. Обама е на посещение в Капитолия, за да посъветва демократите как да се борят срещу републиканците и тяхната кампания, която има за цел да спре и унищожи преразглеждането на неговата здравна реформа, станала известна като "Обама кеър".

Сняг и студ сковаха някои части на Пакистан. Днес в северната част на страната падна първият сняг са годината.

Днес Балтийско море се разбушува край на източния германски курортен град Варнемюнде, където буреносни вълни се разбиваха в брега.

В германския град Франкфурт обаче, времето омекна и вместо сняг, там заваля студен дъжд.

Започна възстановяването на непалския град Бактапур, който пострада много сериозно по време на земетресението, което удари страната на 25 април 2015 г. Стотици къщи в града, известен с павираните с тухли пътища, старите дворци и артистични индуски храмове, бяха разрушени. Националната служба по възстановяване днес заяви, че е разпределила първата вноска от държавните средства, предоставени безвъзмездно за региона. По 500 долара ще бъдат раздадени на около 450 000 семейства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини