4 Януари, 2017 19:24 687 0

4 януари: Светът в снимки

  • снимки-
  • светът-
  • светът в снимки-
  • 4 януари
4 януари: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Китайският град Харбин, столица на североизточната провинция Хъйлундзян беше домакин на шестото международно първенство за ледени скулптури. Общо 15 отбора от 6 страни взеха участие в шампионата, който приключи днес. Победител стана руският отбор Благовешченск, който спечели първата награда.

4 януари: Светът в снимки

4 януари: Светът в снимки

Един конкурс приключва, но друг започва. Отново там, днес започна 9-ият университетски международен конкурс за снежни скулптури. Конкурсът, който ще продължи 4 дни, привличане участници от 95 университета от 12 страни и региона.

4 януари: Светът в снимки
4 януари: Светът в снимки

Със златна карета днес, датската кралица Маргрете II тръгна от двореца Амалиенборг към двореца Кристиансборг, където да изнесе новогодишната си реч пред парламента.

4 януари: Светът в снимки

Будистки поклонници от цял свят пристигнаха тази седмица в малкия индийски град Бодхгая, за да присъстват на посвещенията в "Калачакра" или "колелото на времето", водени от Далай Лама. "Калачакра" е един от най-важните масови ритуали в тибетския будизъм.

4 януари: Светът в снимки

Президентът на САЩ Барак Обама се изкачи на върха на Капитолийския хълм във Вашингтон, за да се срещне с лидерите на демократите в Сената и Камарата на представителите. Обама е на посещение в Капитолия, за да посъветва демократите как да се борят срещу републиканците и тяхната кампания, която има за цел да спре и унищожи преразглеждането на неговата здравна реформа, станала известна като "Обама кеър".

4 януари: Светът в снимки

Сняг и студ сковаха някои части на Пакистан. Днес в северната част на страната падна първият сняг са годината.

Днес Балтийско море се разбушува край на източния германски курортен град Варнемюнде, където буреносни вълни се разбиваха в брега.

4 януари: Светът в снимки

В германския град Франкфурт обаче, времето омекна и вместо сняг, там заваля студен дъжд.

4 януари: Светът в снимки

Започна възстановяването на непалския град Бактапур, който пострада много сериозно по време на земетресението, което удари страната на 25 април 2015 г. Стотици къщи в града, известен с павираните с тухли пътища, старите дворци и артистични индуски храмове, бяха разрушени. Националната служба по възстановяване днес заяви, че е разпределила първата вноска от държавните средства, предоставени безвъзмездно за региона. По 500 долара ще бъдат раздадени на около 450 000 семейства.

4 януари: Светът в снимки

4 януари: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА