Отидете към основна версия

1 191 1

Дутерте мечтае срещата му с кандидатките за Мис Вселена да продължи вечно

  • дутерте-
  • мис вселена-
  • претендентки-
  • конкурс-
  • родриго дутерте-
  • филипини

Скандалният президент, който веднъж се пошегува за дължината на полата на своя вицепрезидент, беше предупреден да внимава какво говори

Снимки АП/БТА

Президентът на Филипините Родриго Дутерте каза пред участничките в конкурса Мис Вселена, че се надява "този ден никога да не свършва“ когато ги посрещна в своя дворец в Манила, съобщи телевизионният канал Sky News.

Скандалният държавен глава се държа много примерно и показа най-добрите си обноски, когато се обърна към 86-те кандидатки за титлата, които му гостуваха в двореца Малакананг в столицата Манила.

Той заяви, че е бил предупреден да си мери приказките, добавяйки, че никога до сега не се е намирал в „стая пълна с красиви жени".

"Надявам се, че този ден никога няма да свърши", каза той.

Дутерте е известен със своите противоречиви, вулгарни и обидни коментари и изказвания, като в миналото неведнъж е бил критикуван за забележки, направени по адрес на жени. Преди време той се пошегува с темата за изнасилванията, по време на изказване, свързано с бруталното убийство на австралийска мисионерка през 1989 година и направи оскърбителен коментар за дължината на пола на своя вицепрезидент Лени Робредо по време на заседание на кабинета.

Сега обаче, той призова претендентките за титлата Мис Вселена да използват конкурса да "предадат прогреса на жените към по-голяма аудитория".

"Това е шанс за вас да въздействате върху света, да се превърнете във вдъхновение за промяна и дори да видите как промяната, на която сте се надявали се случва", каза той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини