Отидете към основна версия

4 590 18

Сърбия се уреди с руски МиГ-29 (ВИДЕО)

  • миг-29-
  • сърбия-
  • белград-
  • александър вучич-
  • изтребител

Москва ще достави на Белград шест употребявани изтребителя до края на годината

Снимки: БТА/АР

Русия планира до края на годината да достави на Сърбия шест употребявани изтребителя МиГ-29, които бяха подарени на сръбската армия още през декември 2016 г., съобщава сръбският портал Инсайдер.

Това заяви директорът на руската Федерална служба за военно сътрудничество Дмитрий Шугаев по време на авиационно изложение Макс 2017 край Москва.

Шугаев каза още, че Русия разглежда и "евентуални доставки" на ракетна система С-300 за Сърбия, съобщи агенция "Спутник". С-300 е отбранителна система "земя-въздух", която е в състояние за порази балистични ракети с малък и среден обсег и крилати ракети, отбелязва агенцията.

Преди половин година тогавашният премиер и настоящ президент на западната ни съседка Александър Вучич съобщи, че Москва е подарила на Сърбия 6 самолета "МиГ-29".

Споразумението с Русия не бе официално оповестено и обществеността не е запозната с условията, срещу които Белград ще получи изтребителите, посочва "Инсайдер". Знае се само, че всички разходи за ремонт, модернизация и поддръжка на бойните машини ще струват на сръбските данъкоплатци около 185 милиона евро.

Русия трябва да достави на Сърбия и 30 танка "Т-72С" втора употреба.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: