Last news in Fakti

19 Юли, 2017 17:21 4 583 18

Сърбия се уреди с руски МиГ-29 (ВИДЕО)

  • миг-29-
  • сърбия-
  • белград-
  • александър вучич-
  • изтребител

Москва ще достави на Белград шест употребявани изтребителя до края на годината

Сърбия се уреди с руски МиГ-29 (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Русия планира до края на годината да достави на Сърбия шест употребявани изтребителя МиГ-29, които бяха подарени на сръбската армия още през декември 2016 г., съобщава сръбският портал Инсайдер.

Това заяви директорът на руската Федерална служба за военно сътрудничество Дмитрий Шугаев по време на авиационно изложение Макс 2017 край Москва.

Шугаев каза още, че Русия разглежда и "евентуални доставки" на ракетна система С-300 за Сърбия, съобщи агенция "Спутник". С-300 е отбранителна система "земя-въздух", която е в състояние за порази балистични ракети с малък и среден обсег и крилати ракети, отбелязва агенцията.

Преди половин година тогавашният премиер и настоящ президент на западната ни съседка Александър Вучич съобщи, че Москва е подарила на Сърбия 6 самолета "МиГ-29".

Сърбия се уреди с руски МиГ-29 (ВИДЕО)

Споразумението с Русия не бе официално оповестено и обществеността не е запозната с условията, срещу които Белград ще получи изтребителите, посочва "Инсайдер". Знае се само, че всички разходи за ремонт, модернизация и поддръжка на бойните машини ще струват на сръбските данъкоплатци около 185 милиона евро.

Русия трябва да достави на Сърбия и 30 танка "Т-72С" втора употреба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    35 15 Отговор
    За съжаление ние пак сме от грешната страна!!!

    Коментиран от #9

  • 2 Различен

    46 17 Отговор
    За 45 години вярна дружба и служба на СССР-то получихме от тях над 800/ОСЕМСТОТИН/ самолета. А за 28 години вярна дружба и робско поведение към ФАЩ, сме получили от тях само най-дългия от трите!
    забравих. Те не са дошли тук да дават, те са дошли тук само да вземат и владеят!

    Коментиран от #5

  • 3 БУРАН

    34 10 Отговор
    Руската военна техника е всепризната е марка, така както италианската в дизайна, френската в модата и немската в автомобилостроенето!

    Коментиран от #7

  • 4 Уточняващ

    15 13 Отговор
    Това прилича на подаръците на дилъри пред училищата и се нарича зарибяване. Подарявам ти стари самолети, които не ми трябват и после прибирам двойно и тройно за ремонти.
  • 5 Уточняващ

    14 16 Отговор

    До коментар #2 от "Различен":

    Плучихме? Искаш да кажеш продадоха ни. И разбира се цифата е невярна. Около 450 са самолетите, които не сме получили, а сме си платили. Или директно или чрез ремонти и резервни части. Както винаги московския челобитник се опитва да манипулира.
  • 6 Омерзен

    13 12 Отговор
    Кой ти дава право да се кичиш с името на националния ни герой. Московски трол. Коя е правилната страна, в Евразия ли? Като си тропнал този ник прочети поне какво е отношението на Левски към Русия!

    Коментиран от #10

  • 7 Наблюдател

    13 14 Отговор

    До коментар #3 от "БУРАН":

    Била е сега вече не. Руснаците са назад в електрониката и дигитализирането. А в тези области е бъдещето.

    Коментиран от #8, #18

  • 8 Бесен Язовец

    11 11 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Назад си ти с мозъчните клетки
  • 9 onq s konq

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Левски":

    И как определи коя е грешната страна,след като не знаеш оде изгрява слънцето? И е добре да си го знаеш-ТАКИВА КАТО ВАС НЕ ГИ ЩАТ НИТО ОТ ЕДНАТА,НИТО ОТ ДРУГАТА СТРАНА!
  • 10 Знайко

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Омерзен":

    Трай бе мамонски трол
  • 11 Вярващ Путинист

    6 5 Отговор
    Руската душа е безкрайна....
  • 12 Пазарен Либерализатор

    9 6 Отговор
    Шляпа си подариха летящата скрап на Сърбите. Сега ще им сдерат по 3 кожи за да накарат миг-овете да литнат.
  • 13 мъка

    12 2 Отговор
    Мани ги тия сърби ,ние сме сила . Защо да ни подаряват втора употреба самолети като можем да си купим трета употреба. ХАХАХАХ
  • 14 Росен

    3 6 Отговор
    БМВ пета употреба е пет по добро от ЛАДА първа употреба. Да припомним как Владимир Путин се опитваше да запали най новата ЛАДА и накрая и багажника блокира. Всички дето пишете сега се качвате на западните си коли що бре. Къде ги видяхте тези 800 самолета не знам. Сигурно и селскостопанските броите. И тези 800 не са ни ги дали а сме си ги купили и то на съвсем конкурента цена дето е аналог на западната техника. Нищо подарено няма.

    Коментиран от #15

  • 15 Различен

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Росен":

    Много ми е интересно, какво точно сме си купили???
    Двадесет години не можем извади няколко милиарда за 6 пикливи смотани самолета, 17 употреба, но навремето, в оная бедна и обрулена, според вас България, сме имали стотици излишни милиарди, та точно самолети да си купуваме!
    А нещо за танкове да кажете, за бронетранспортьори, за зенитни и радарни системи, за автомати, за заводи за производство на всякакви оръжия, които и сега произвеждаме без лиценз и без право на скапаните руски машини, по скапаните руски технологии!
    Та за тези 30 години вярна служба, какви технологии ни дадоха Хамериканците, подарък и какви пазари за тази продукция??
    Аааа, те нищо не дават, а само вземат. Застанали са на изхода на нашите заводи, дават ни жълти стотинки за скапаната руска продукция, по техен патент, а те само посредничат и правят пачки, на наш гръб и за наша сметка! Утре, когато руснаците вземат и ни осъдят, за производство без права и лиценз, България ще плаща тези глоби, а Хамеруканците ще си папкат паричките и ще ни се смеят и подиграват зад гърба!

    Коментиран от #16

  • 16 Росен

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "Различен":

    За това на 10 Ноември 89-та България беше фалирала с 10 милиарда долара външен дълг. Заплатите бяха от 50 до 100 долара максимум. Проблема на такива многознайковци като теб е че все чакате някой на готово да ви даде нещо. Ти радарна система виждал ли изобщо щото руските още са със кинескопчета (черно-бели) включително и летящия Москвич миг 29.
  • 17 simonm

    0 1 Отговор
    И на нас подариха 100 танка и 20 въртолета след педераския договор на братушките за обикновенното въоръжение/от атлантика до урал/да си измият сурата Дано не паляти сръбчока да остане жив
  • 18 Русофил

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Нека не забравяме как 40-годишен руски самолет просто облетя един "параход" и му блокира цялата електроника. Руснаците дори не си бяха въоръжили самолета срещу най-новият и боеспособен американски параход. Та кой викате бил назад с електрониката?
    Това, което го даваха руснаците американците не са ни дали и няма да ни дадът и 1%. Може и да е имало неща,които не а безплатни, но имахме огромни пазари. Имахме икономика. Не живяхме на заем както сега - нашите решения зависят изцяло от Европа и посланника на САЩ(ако не му харесва на горепосоченият дърпа уши). .ахти независимостта! .ахти равенството!!!
    Не е тайна, че оръжието в Либия се взимаше от България за жълти стотинки и се продаваше там от еврейски компании, защото България нямаше право.
    Още ли има идиоти, които си мислят, че да си със САЩ е по-добре от братска Русия?
Новини по държави: