Last news in Fakti

26 Март, 2017 12:03 3 108 17

Русия праща МиГ-29 за Сърбия предизборно

  • сърбия-
  • миг-29-
  • русия

Александър Вучич на посещение в Москва

Сръбският премиер Александър Вучич обяви, че ще направи официална визита в Русия в понеделник, съобщи ABC.

Очаква се по време на разговорите с руския президент Владимир Путин Вучич да финализира преговорите за доставката на шест изтребителя МиГ-29.

Визитата ще се състои само седмица преди президентските избори в Сърбия. Вучич е считан за фаворит и ще се опита да спечели вота на първи тур.

Изданието „Journali List” излезе с анализ, че изтребителите могат да представляват и предизборен подарък от Путин за Вучич.

"Jutarnji list" припомня, че през декември Сърбия подписа договор за доставка на шест леки хеликоптера H145M, а в споменатия руско-сръбски договор за военна доставка са включени допълнително още 60 единици бронетанкова техника.

Според вестника, половината от това количество представляват 30 танка Т-72 S, които са по-усъвършенствана модификация и имат по-добра броня, но по-слабо управление на огъня от американския М-84.

Изданието съобщава, че Сърбия вече е обявила закупуването на ракети "въздух-земя", които могат да бъдат използвани от изтребителите "МиГ-29 SM".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    8 24 Отговор
    Айде сега, русофилите да фатат микрофона !

    Коментиран от #7

  • 2 Хасан

    3 32 Отговор
    Срещу кого се въоръжава Сърбия?? Срещу терористи.!?? Трябва да се спре сръбската военна машина в зародиш.. Знаем какво направиха в Босна
  • 3 РАМБО

    10 1 Отговор
    Сега и те могат спокойно да дойдат насам за по кафе , и да останат за постояно
  • 4 Хер Флик

    11 17 Отговор
    С тая модерна техника отпреди трийсет години и с Миле Китич тези сърби ще станат световна сила. А прашки от кого ще си купуват?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хер Флик

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "АМДЖИКА":

    Абе виждам колко са добре. Щом чакат някой да им подари няколко стари самолета. Че то с хвърчила и прашки не става.
  • 7 кроко

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    виж тука има една статия, дето си пропуснал да се изходиш: https://fakti.bg/technozone/229872-navigacia-v-rakavica

    Коментиран от #9

  • 8 посран путин

    8 9 Отговор
    Подарък? А нещо си говорят за 280 милиона...?
  • 9 кроко

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    а ти защо пропусна тази статия ? https://fakti.bg/world/229904-kasapnica-v-zatvor-v-idlib

    Коментиран от #11

  • 10 ссср

    9 5 Отговор
    Сьрбите са хора с акьл.
  • 11 кроко

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Щото не съм трол като теб.
  • 12 Краварчето

    9 3 Отговор
    Краварчетата толкова години сме в НАТО поне някое старо самолетче да ни бяха дали само дето ни нарязаха ракетите .На ние поне сме тъпи българите плюваме Русия
  • 13 Соросчето

    5 1 Отговор
    Някой като мен който са ходили в казармата,знаят каква армия самолети и танкове имаше България.докато бяхме с Русия.А сега като сме в НАТО не можем даже да направим ремонт на двигателите на руските ни самолети .Незнам всъщност дали има по прост народ от нас

    Коментиран от #15

  • 14 Morgoth

    4 2 Отговор
    Самолети и ракети въздух-земя. Сърбия се готви за нападателна война, а не е като да няма на кого да мъстят. На запад от нас може пак да се разсмърди.
  • 15 Morgoth

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Соросчето":

    Да, знам каква армия имахме - на цената на скапана икономика и двугодишна държавна ангария за всички мъже. На гол тумбак имахме чифт пищови.
    Ако сега трябва да изхранваме подобна армия няма да имаме и малко което имаме.
  • 16 misli posle govori

    2 0 Отговор
    Сега ще напишувам какво съм чувал от моя преподавател доц. Любомир Златев.
    България още когато се готви 30 години за война с Османската империя(1878-1912г.) колкото и модерно да се превъоражава чисто стратегически, възможностти и прочее, ние няма как да се борим с нея.
    Според нашите военни експерти обаче българската войска е можела благодарение на своята дисциплина, организация и въоражение, както и боен дух при реални бойни действия да има превъзходство на бойното поле 29 дни, преди Османската империя да пренасочи всички свои възможностти срещу нашата страна.Това е при положение, че сме сами и нямаме съюзници.
    По време на соц-а същата работа имали сме възможност да задържим точно 3 дни Турция и Гърция едновременно т.к са страни от НАТО.
    Вие си правете изводите и анализите, доколко има смисъл от отделяне на оргомни финансови средства за превъоражаване.
    Всъщност други нации решават дали страни като България(второстепенни) да съществуват или не.
    Това си е истината, дипломацията напрактика е най-големият ни коз при усповия, че имаме политици с потенциал и визия да виждат далеч напред в бъдещето.
    Вие виждате всеки ден- ТЕ ПРАЩЯТ ОТ ИНТЕЛЕКТ.Тъпанари, които стоят само за заплати и да ударят с рушвети, кадърните хора, които искат да развиват бизнес в България.Ем не разбират, ем крадат и цоцат.От 2006-2017г българите са платили бадева 268 000 000лв. само за избори, субсидиите са още по 50 000 000млн на корем.Фалшифицираха Референдума.......обида за българс
  • 17 Нещо в предвид

    2 0 Отговор
    България трябва да е добре въоръжена и екипирана. Личния състав на армията дисциплиниран, и добре обучен.Само тогава враговете ни, ще имат респект към нас, и ще ни уважават.Всичко друго означава, да бъдем отстъпчиви и зависими.
Новини по държави: