Отидете към основна версия

11 127 22

Шок в Хага! Подсъдим изпи отрова на дело в Международния трибунал (ВИДЕО)

  • слободан праляк-
  • босна-
  • хага-
  • международен трибунал

Съдът потвърди присъдите на първа инстанция на Ядранко Пърлич, Бруно Стоич и Слободан Праляк

Снимки: БТА/АР

Международният трибунал прекрати четенето на присъдата срещу шестима босненски хървати, след като един от подсъдимите отпи течност, за която се предполага, че е отрова, съобщи хърватската телевизия ХРТ.

Бившият началник на щаба на Хърватския съвет за отбрана Слободан Праляк, на когото Апелативната камара на трибунала потвърди присъдата от 20 години затвор, заяви: "Праляк не е военнопрестъпник. С презрение отхвърлям присъдата ви".

След това той отпи някаква течност от малко шише и седна на мястото си.

Шокираният съдия нареди да се прекрати четенето на присъдата.

Той забрани шишето, от която е пил Праляк, да се изнесе от съдебната зала. До момента не се знае дали той е изпил наистина отрова или е блъфирал.

По-късно кацна хеликоптер, за да прибере бившия командир на Хърватския съвет за отбрана. Всички репортери извън съдебната зала бяха помолени да се отстранят, за да може да се приземи машината.

Пред залата на съда са паркирани коли на холандската Бърза помощ, полицията и пожарната. Сградата на съда не е евакуирана.

Преди инцидента съдът потвърди присъдите на първа инстанция на подсъдимите Ядранко Пърлич (25 години), Бруно Стоич (20 години) и Слободан Праляк (20 години).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: