Last news in Fakti

12 Януари, 2018 13:31 1 393 2

Спешна медицинска помощ за Ратко Младич

  • хага-
  • трибунал-
  • босна-
  • ратко младич-
  • дарко младич

Сръбски лекари са прегледали осъдения за геноцид бивш военен командир

Спешна медицинска помощ за Ратко Младич - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбски лекари са прегледали бившия военен командир на босненските сърби генерал Ратко Младич в затвора в Хага и подготвят заключение за здравословното му състояние, което ще представят на международния остатъчен механизъм, поел делата на Международния трибунал за бивша Югославия, съобщи за ТАСС синът на генерала Дарко Младич.

Медицинската документация, която в момента се превежда, ще бъде предадена в понеделник, когато механизмът започне работа. След това ще има пресконференция, на която ще бъдат оповестени резултатите от прегледа.

На 22 ноември Международният трибунал осъди Ратко Младич на доживотен затвор за геноцид, престъпления срещу човечеството и нарушение на законите и обичаите за водене на война.
Генералът се укриваше от правосъдието в продължение на близо 16 години, преди да бъде арестуван в Сърбия през май 2011 г. и екстрадиран в Хага.

По време на престоя му в Хага здравословното състояние на Младич се влоши сериозно, но трибуналът отхвърли предложенията за лечението му в Русия или в Сърбия. В затвора Младич преживя два инсулта и един инфаркт.

Спешна медицинска помощ за Ратко Младич

Защитата на генерала съобщи по-рано, че ще обжалва присъдата на трибунала. Жалбата ще се гледа от международния остатъчен механизъм. Заради големия обем на делото, срокът за обжалване на присъдата бе продължен до 22 март тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    3 6 Отговор
    Слава, здраве и живот за този герой!
  • 2 ропа

    4 4 Отговор
    Мръсен фашист дано да умреш мъчително и дълго.
Новини по държави: