Отидете към основна версия

1 747 6

Гърция призна педофилите, пироманите и фетишистите за инвалиди

  • гърция-
  • ексхибиционисти-
  • пиромани-
  • инвалиди

Гръцкото правителство включи педофили, ексхибиционисти и клептомани в списъка с признатите от държавата категории на хора с увреждания. Министерството на труда заяви, че в разширения списък са включени също пиромани, фетишисти, садомазохисти и комарджии.

Новият списък отпуска на пиромани и педофили плащания за инвалидност до 35% в сравнение с 80% за хората с присадено сърце.  Освен това те могат да се ползват от редица привилегии като всеки инвалид в Гърция. Например могат да имат намалени сметки за ток, както и ограничен брой безплатни пътувания в градския транспорт.

Решението на правителството предизвика остри реакции. Националната конфедерация на хората с увреждания нарече акцията неразбираема и заяви, че сега педофилите ще получават по-високи плащания за инвалидност от държавата от някои хора, които са с трансплантирани органи.

Лидерът на организацията Янис Вардакастанис предупреди, че новият списък може да създаде трудности за хората с увреждания в Гърция, които вече са изправени пред намаляване на помощите заради финансовата криза в страната.

„Това, което се случи, е непонятно. Смятам, че има голяма грешка. Министерството трябва да има друга политика за хората с увреждания", заяви Вардакастанис пред AP. „"Не е сериозно да се дава на воайори 20-30 процента степен на инвалидност, а 10% на диабетиците, които си бият инжекции инсулин по четири-пет пъти дневно“, заяви още той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини