Last news in Fakti

10 Януари, 2012 15:19 1 731 6

Гърция призна педофилите, пироманите и фетишистите за инвалиди

  • гърция-
  • ексхибиционисти-
  • пиромани-
  • инвалиди

Гръцкото правителство включи педофили, ексхибиционисти и клептомани в списъка с признатите от държавата категории на хора с увреждания. Министерството на труда заяви, че в разширения списък са включени също пиромани, фетишисти, садомазохисти и комарджии.

Новият списък отпуска на пиромани и педофили плащания за инвалидност до 35% в сравнение с 80% за хората с присадено сърце.  Освен това те могат да се ползват от редица привилегии като всеки инвалид в Гърция. Например могат да имат намалени сметки за ток, както и ограничен брой безплатни пътувания в градския транспорт.

Решението на правителството предизвика остри реакции. Националната конфедерация на хората с увреждания нарече акцията неразбираема и заяви, че сега педофилите ще получават по-високи плащания за инвалидност от държавата от някои хора, които са с трансплантирани органи.

Лидерът на организацията Янис Вардакастанис предупреди, че новият списък може да създаде трудности за хората с увреждания в Гърция, които вече са изправени пред намаляване на помощите заради финансовата криза в страната.

„Това, което се случи, е непонятно. Смятам, че има голяма грешка. Министерството трябва да има друга политика за хората с увреждания", заяви Вардакастанис пред AP. „"Не е сериозно да се дава на воайори 20-30 процента степен на инвалидност, а 10% на диабетиците, които си бият инжекции инсулин по четири-пет пъти дневно“, заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калугера

    0 0 Отговор
    И кво са?Вежди ефенди си е много прав.Сега остава да бачкаме и хрантутиме п........те и педофилите,за да са доволни децата ни.
  • 2 съдия

    1 0 Отговор
    Абсолютен връх на ТЪПИЗЪМ и недвусмислен признак за КРАХ и КРАЙ
    на една изчерпила се държава,агонизираща и затъваща все повече
    в екскрементите си......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Борис Борисов

    0 0 Отговор
    nai golqmata prostotia koqto mojaha da izmislqt v garcia.... ,rabotil sam v garcia i kipar i moga da kaja che na sveta nqma po mrasni cigani ot garcite na toq svqt.....Boje Gospodi,pazi Balgaria!!!!!
  • 5 Силвия

    0 0 Отговор
    За пореден път гърците не знаят какво правят..................нямам думи за каква ограниченост става дума!!!!!
  • 6 Таня

    0 0 Отговор
    това ни навежда на мисълта че гръцката политика бъка от психопати и учени с фалшиви дипломи. жалко за хората които настина имат нужда от една разумна и защитаваща инвалидите социална политика. нека да вземат за пример България, бат Бойко нали каза че е намерил решения по всички теми в пенсионното осигуряване.