Отидете към основна версия

2 277 9

Лавров: Западът иска главата на Вучич

  • сергей лавров-
  • русия-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • западът-
  • глава

Западните страни са притеснени от близките отношения на Вучич с Путин

Снимка: БТА/ AP

Руският външен министър Сергей Лавров заяви при посещението си в Белград, че Западът „иска главата“ на сръбския президент Александър Вучич заради тесните му връзки с държавния глава Владимир Путин, предаде електронното издание Srbija Danas.

След срещата с Лавров, сръбският лидер Александър Вучич увери, че страната му върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия. „Предполагам, че ще има различни видове желания и натиск отношенията да се движат в различна посока, но Сърбия ще бъде на една и съща линия, ще запазва традиционните връзки и ще развива най-добри отношения с Русия“, посочи Вучич.

Лавров е представил на Вучич доказателства, че ловът за главата му е във фаза на изпълнение, разкри източник от сръбските разузнавателни служби. „Това бе предшествано от цяла поредица от събития, за които само невежи хора може да мислят, че не са свързани - убийството на Оливер Иванович, както и арестуването на американски шпиони в сръбската столица“, отбеляза източникът.

Западът иска главата на Вучич заради връзките му с Путин, заради отказа му да наложи санкции на Русия и да се противопостави на намерението да признае Косово, обобщават от редакцията. Анализаторът Драгомир Анделкович отбеляза, че Владимир Путин по всяка вероятност ще бъде „загрижен“ за Сърбия и нейния президент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: