Отидете към основна версия

6 791 28

Геройски подвиг на френски жандармерист

  • арно белтрам-
  • треб-
  • франция-
  • заложници

Висшият полицай реши в петък да се размени за заложник в супермаркета в Треб

Снимка: Туитър

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон написа в Туитър, че полковник Арно Белтрам от жандармерията е "загинал за страната си".

Лейтенант-полковник Арнауд Белтраме почина. Загина за родината си. Франция никога няма да забрави героизма му, смелостта му, саможертвата му. С натежало сърце изказвам подкрепата на цялата страна към семейството му, към близките му и другарите му от жандармерията в Од. Това написа френският вътрешен министър.

Висшият полицай реши в петък да се размени за заложник в супермаркета в Треб. Това стана при терористичната атака в Южна Франция.

Белтрам се предложи невъоръжен като размяна за жена, взета за заложник от 25-годишния атентатор. Той съумял да остави включен телефона си така, че полицията да може да слуша какво става вътре в супермаркета. Властите заявиха, че щом чули изстрели отвътре, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател.

Белтрам беше тежко ранен и с неговата смърт загиналите при вчерашната атака стават четирима.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, най-кървавата, откакто Еманюел Макрон стана президент през миналия май.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: