Last news in Fakti

1 Април, 2018 23:00 2 061 11

Арестуваха веганка, възхвалила убийството на месар

  • треб-
  • франция-
  • арест-
  • веганка-
  • месар-
  • убийство-
  • съд-
  • полиция-
  • жалба

Френската федерация на месарите подаде жалбата срещу жената

Арестуваха веганка, възхвалила убийството на месар - 1
Снимка: БТА/ AP

Френските власти арестуваха веганка, заявила в социалните мрежи, че не изпитва „никакво съчувствие“ към месар, убит при ислямистко нападение миналата седмица, предаде „Ройтерс“, позовавайки се на полицията и прокуратурата.

Жената трябва да се яви пред съда по обвинение в подкрепа и оправдаване на терористични актове. Тя може да бъде осъдена заради коментара. Това престъпление се наказва с максимална присъда от пет години затвор и глоба от €75 000.

Френската федерация на месарите заяви, че е подала жалбата срещу жената заради изказването в интернет, което вече е премахнато. Три дни след кървавата драма полицията е забелязала следното съобщение: „И какво, шокирани сте, че един убиец е убит от терорист? Аз пък не, не му съчувствам и грам. Все пак има справедливост“.

При нападението в Южна Франция бяха убити четирима души, включително трима в супермаркет в град Треб. Сред жертвите бяха месарят Кристиан Медве и жандармеристът Арно Белтрам, разменил се с жена, държана за заложник от нападателя от марокански произход Радуан Лакдим. По-късно той беше застрелян от полицията. Веганката живее в Сен Годенс, недалеч от Треб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 2 Отговор
    Изродка
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Mikert

    8 5 Отговор
    Интересно е едно.... Защо винаги нападелят, терористът, атакуващите...винаги ги разстрелват?????? На место????? Без да си направят труда да го заловят....жив???

    Коментиран от #5

  • 4 Иво

    15 0 Отговор
    Тревопасна пача.
  • 5 Kiro

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Mikert":

    Защото така е най добре за всички. Няма да има нужда боклука да го хранят 20-30 години в затвора и когато излезе пак отново да започне. За убиец дето умишлено убива жертвите си това е най справедливото наказание.
  • 6 jfoxfk

    9 4 Отговор
    Не искам да коментирам новината. Много интересна статия. Значи арестували жената ЗАЩОТО Е ИЗРАЗИЛА ЛИЧНО МНЕНИЕ?!?! Не защитавам веганите. Техен личен избор си е да живеят както искат. Но да се арестува човек защото си е изказал мнението, много мирише на цензура. И цензурата донякъде оправдавам. НО НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ, КОГАТО СЛАГАТ НАШАТА СТРАНА В СПИСЪКА НА СТРАНИТЕ БЕЗ СВОБОДА НА СЛОВОТО. И същите тези французи после идват и ни учат на ... демокрация и свобода на словото.

    Коментиран от #9

  • 7 Тръмп

    14 0 Отговор
    Прости хора има навсякъде,дори и във Франция! Терористите не правят разлика между веган и месар!А да злорадстваш на чужд гроб е грях,който се наказва по един или друг начин!
  • 8 Пеньо

    13 0 Отговор
    Поредното доказателство, че злоупотребата с растителни храни при хората може да доведе до умствено разстройство.
  • 9 B52

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "jfoxfk":

    Личното мнение, когато не съответства на общоприетите обществени норми вече не е безопасно и е възможно да е наказуемо, още повече, когато е предложено на множество други индивиди.
    Едно е да одобриш или да не одобриш чифт обувки, съвсем друго е това, което тази особа е направила.
    Свободата не е "слободия" и демокрация не значи, че всеки може и трябва да говори каквото му хрумне.
    Значи, ако аз изразя "личното си мнение" за теб, че си "еди какво си" и ти не си съгласен с мен и ми потрошиш кокалите всичко си е съвсем демократично така ли?

    Коментиран от #10

  • 10 jfoxfk

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "B52":

    Най вероятно не сте ме разбрал/а. Не съм имал пред вид какви глупости е говорила веганката. Аз се дразня от двойният аршин прилаган към нашата страна. Издат значи едни "наблюдаващи" и вечно твърдят, че у нас няма свобода на словото, няма демокрация и т.н. Пишат отрицателни доклади за да не ни пуснат в Шенген, а САЩ да се позовават на това и да не ни махат визите. Все оправданийца. А когато във Франция арестуват когото и да било за изказано лично мнение се оказва, че това вече е демократично, има свобода на словото и т.н. Ами ако това се случи у нас или някоя "неудобна" от гледна точка на "западните демокрации" страна, изведнъж вой до бога - няма свобода на словото, няма свобода на свободната волеизява. Не си спомням името на групата на онези две руски момичета, позволили си цинизми в православна църква и арестувани и осъдени, ама помните ли тогава какъв вой се дигна? Да нека АРШИНИТЕ ДА СА ЕДНАКВИ. Щом едно нещо е правилно за Франция, да е правилно и за останалите.
  • 11 Петър Георгиев

    0 0 Отговор
    Не я подкрепям, но виждате ли защо ни наложиха социални мрежи? Свобода на словото...
Новини по държави: