Отидете към основна версия

3 144 21

Израел прехвърля хиляди африканци в Европа

  • бенямин нетаняху-
  • мигранти-
  • европа-
  • африканци-
  • израел

Израел възнамерява да прехвърли 16 250 мигранти в западни страни

Снимка: БТА/ AP

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху каза, че Канада, Италия и Германия ще приемат част от хилядите африкански мигранти, потърсили убежище в Израел по силата на споразумение между Израел и Върховния комисариат на ООН за бежанците, предаде „Ройтерс“.

Израел възнамерява да прехвърли 16 250 мигранти в западни страни. На останалите мигранти, много от които са кандидати за убежище, ще им бъде позволено да останат в Израел поне още пет години, се казва в съобщение на кабинета на премиера Бенямин Нетаняху.

„Това е уникално споразумение между Върховния комисар на ООН и държавата Израел за извеждане на 16 250 души в развити страни като Канада, Германия или Италия - такъв ангажимент пое Върховният комисар - за организиране на извеждането и дори за финансирането му", каза израелският премиер по телевизията.

Правозащитни организации, които се застъпиха за мигрантите, обаче отстояват тезата, че много от тях са избягали от тормоз и военни конфликти и че депортирането им, било то в родината им, или в друга африканска страна, ще ги изложи на още по-голяма опасност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини