Отидете към основна версия

5 623 17

Ядрените опити сринали планина в Северна Корея

  • северна корея-
  • планина-
  • ядрен опит

Разкрития от полигона в района на Мантапсан

Международен екип направи анализ на състоянието на ядрения полигон, където страната извършваше своите ядрени опити, съобщи „Уолстрийт Джърнъл“.

Става въпрос за региона около планината Мантапсан. Там беше проведен термоядрен опит на 3-ти септември 2017 г.

В този ден задграничните сеизмични станции отбелязаха подземни колебания с магнитуд 6,3. След 8,5 минути сензорите са отбелязали по-слабо сътресение с магнитуд 4,1.
Смята се, че вторичният трус е причинил голямо срутване в самата планина. Под нея бяха извършени 5 от общо 6-те ядрени опита на Северна Корея.

Според експерти при подобно развитие на нещата, полигонът е станал невъзможен за използване. Властите в КНДР вече обявиха плановете си за закриване на полигона.

Вече има анализи, които показват, че планината е пропаднал. Предстои среща между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп. Очаква се на нея да бъде взето решение за окончателното прекратяване на ядрената програма на страната. От там вече обявиха, че няма да правят повече ракетни тестове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Северна Корея зарадва света

    Северна Корея е информирала авиационната агенция на ООН, че е преустановила извършването на изпитания на балистични ракети, съобщи ТАСС. Властите в ...
    11.05.2018
    5 766
    5
  • Тръмп лично посрещна затворниците от КНДР

    Президентът на САЩ Доанлд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп, лично посрещнаха освободените от режима в Северна Корея американски затворници, съобщи S ...
    10.05.2018
    1 265
    2
  • Вижте къде ще се срещнат Тръмп и Ким Чен-ун

    Дългоочакваната среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун ще се състои в началото на месец юни, разкри &bdqu ...
    10.05.2018
    1 961
    8
Новини по държави: