10 Май, 2018 16:02 1 312 2

Тръмп лично посрещна затворниците от КНДР

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • северна корея

Те кацнаха на базата в Мериленд

Тръмп лично посрещна затворниците от КНДР - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доанлд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп, лично посрещнаха освободените от режима в Северна Корея американски затворници, съобщи Sky News.

Освободените затворници пристигнаха в авиобазата „Андрюс“ в щата Мериленд. Те бяха задържани или осъдени по обвинения за шпионаж или подкопаване на режима.

Затворниците бяха освободени от режима в КНДР в знак на добра воля. Това става само седмици преди срещата между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун с Тръмп.

Тръмп и Мелания посрещнаха Тони Ким, Ким Хак Сон и Ким Дон Чхол на вратата на самолета.

„Това е особена нощ за тези забележителни хора, които се върнаха на родна земя. Много американци смятаха, че това никога няма да се случи. Но ето, че това вълнуващо събитие е факт. Направихме го заедно“, заяви Тръмп.

На посрещането присъстваха още вицепрезидента Майк Пенс и съветника на президента по въпросите със сигурността Джон Болтън.

В момента текат финални преговори за срещата между Тръмп и Ким. Очаква се тя да се състои през следващите седмици. Вероятно това ще стане на граничната местност между Южна Корея и Северна Корея. Преди това Тръмп ще разговаря с южнокорейския президент Мун Дже-ин, с който ще обсъдят възможните варианти на срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джендър Бей

    6 1 Отговор
    От тоя смешник Тръмп ми допада само каката Мелания!!
  • 2 Ристе

    0 1 Отговор
    Никога не съм харесвал Тръмп и няма как някога да си променя мнението, но това което се случва задминава всички мои представи. Ако дрънне и рашките с прашки ръка ще му целувам.