Last news in Fakti

11 Май, 2018 14:54 5 750 5

Северна Корея зарадва света

  • северна корея-
  • ракети-
  • оон

Страната обяви, че повече няма да провежда ракетни тестове

Северна Корея е информирала авиационната агенция на ООН, че е преустановила извършването на изпитания на балистични ракети, съобщи ТАСС.

Властите в страната са обявили, че ядрената им програма вече е завършена. Поради тази причина и вече няма нужда от новия изпитания.

През тази седмица представители на Международната организация за гражданска авиация са били на визита в Пхенян. Там те са говорили с висши служители в страната. Те са дали обещание че повече няма да се провеждат ракетни тестове.

Така самолетните компании вече ще могат да използват въздушното пространство на Северна Корея. Така ще има възможност за по-директни полети и по-малък разход на гориво.

В момента се подготвя срещата между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на САЩ Доналд Тръмп, която вероятно ще сложи финал на конфликта на Корейския полуостров. Тя ще се проведе в Сингапур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.7825

    25 4 Отговор
    Чакайте малко и не се радвайте...Че чичо Дони може да се изтропа на метенето...'--а той явно това най-добре го умее.
  • 2 Бесен Язовец

    20 5 Отговор
    Северна Корея си обезпечи сигурноста сега е ред и в Иран да направят същото. Вратичките на САЩ за война една след др.се затварят и краха на империята изградена върху кръв и кости полята с петрол се задава!
  • 3 georgi

    5 2 Отговор
    Двама братя по ум се срещат-психари
  • 4 SAAB

    9 1 Отговор
    Ето така се постигат добри резултати .....първо се ежиш , после показваш снизхождение...........с дупене и галене по главата само ставаш за посмешище !
  • 5 Путя

    2 1 Отговор
    И ся кво? Джуджето Путя остана съвсем без приятели.
Новини по държави: