Отидете към основна версия

7 Юни, 2018 13:04, обновена 7 Юни, 2018 13:04 2 911 50

Путин пред руснаците: Вървим в правилна посока (ВИДЕО + НА ЖИВО)

  • путин-
  • пряка линия-
  • русия

Ние не се чувстваме част от Русия. Цените на билетите за самолет и влак са поскъпнали рекордно, че прави невъзможно да се пътува от Владивосток до Москва, оплакват се руснаците

Вървим в правилната посока. Това каза по време на традиционната си пряка линия с руснаците президентът Владимир Путин.

Той не пропусна да се похвали, че икономическата ситуация е добра и преките инвестиции са се увеличили с 4,4%. "Това е много добър показател", поясни президентът. "Ние отбелязваме ръст на износа на машини и оборудване и селскостопанска продукция", посочи още Путин.

Руският президент отговори на въпрос на жител на Санкт Петербург, който попита за твърде високи цени на горивата.

Според Путин ситуацията с цените на бензина е резултат от неточно регулиране в сферата на енергийните ресурси. Правителството преразгледа данъчните мерки за запълване на бюджета, който е свързан с износа на суров петрол.

"Правителството е направило промените в тази област. Няма да вляза в подробности. Всичко това доведе до стимулиране на износа на суров петрол. Така и цените се повишиха за вътрешния пазара ", каза Путин.

Държавният глава обеща да следи ситуацията с цените и каза, че до есента на 2018 г. ще бъдат предприети допълнителни мерки за стабилизиране на цените на горивата.

Многодетна руския се оплака от бавната процедура за безплатното раздаване на земя. Чиновниците от сибирския град Томск ѝ казали, че с предимство се ползват семействата с четири деца, а тя имала само три.

Путин обеща да се заеме с въпроса и поиска връзка с губернатора на Томск. Последният се оплака, че в региона има много земеделски парцели, които не са захранени с ток и вода.

Трябва да се подкрепят и семействата и с три деца, посъветва губернатора Путин.

Жителите от руския Далечен изток се оплакват, че чиновници от Москва и Санкт Петербург идват и получават перспективните парцели.

Ние не се чувстваме част от Русия. Цените на билетите за самолет и влак са поскъпнали рекордно, че прави невъзможно да се пътува от Владивосток до Москва, оплакват се руснаците на Путин. Той разкри, че само преди часове правителството е приело ДДС за билетите за самолет и влак да е 0%.

За справяне с високата безработица в руския Далечен изток Путин обеща в региона да се развива машиностроенето и високите технологии.

Западът гледа на Русия като на заплаха и конкурент, но тя ще защитава интересите си, отбеляза руският президент. Русия трябва да защити интересите си в сферата на икономиката и сигурността. Но в същото време ние винаги се стремим към намиране на компромиси. Тъжно, партньорите на Русия отказват да признаят интересите ни, продължи той.

Путин призна, че едностранните санкции са начин за сдържане на Русия, но не разрешават, а задълбочават проблемите.

За целта той отрече бившият руски шпионин Скрипал и дъщеря му да са отровени с бойно вещество.

Трета световна война може да сложи край на цивилизацията, предупреди Путин. "Не знам с какви оръжия ще се води Третата световна война, но в четвъртата ще се бият с камъни и дървета", цитира той Алберт Айнщайн.

За пореден път руският президент отрече родината му да се намествала в президентските избори в САЩ.

Относно правителството на Дмитрий Медведев Путин заяви, че е обмислял кардинална промяна във федералния кабинет. "Такива радикални реформи щяха да ни отнемат две години. Време, каквото нямаме. Ето защо аз реших запазя ядрото на правителството, но и да му влея нова кръв", каза още президентът, който назначава органа на изпълнителната власт.

Още по време на предаването Путин поиска от съответните служители - министри или губернатори, сведения как се решават проблемите, от които се оплаче някой гражданин.

Президентът на Русия отговаря в пряк ефир на въпроси на избиратели. За Владимир Путин това ще е първата "пряка линия" от новия му шестгодишен мандат на висшия пост и 16-ата от 2001 г. насам. До момента той е участвал в предаването 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, предаде ТАСС.

Предаването започна в 12.00 ч. московско (и българско) време в ефира на телевизиите "Росия 1", "Росия 24", "ОТР", и няколко радиостанции. Въпроси се задават по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи като ВКонтакте и Одноклассники, които осигуряват и възможност за изпращане на видеоклипове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания