7 Юни, 2018 17:18 3 798 24

Путин: Оставаме в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • владимир путин-
  • русия

Руският президент наблегна на международната политика в своята "пряка линия" с гражданите

Путин: Оставаме в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва засега не планира да се изтегли от Сирия, и допълни, че руските военни ще останат там толкова дълго, колкото е в интерес на страната му, предаде ТАСС.

"Все още не планираме изтегляне на тези военни сили", каза Путин в телевизионното предаване "Пряка линия", в което отговаря на живо на въпроси на граждани.

Сирийската операция представлява уникален боен опит за руските въоръжени сили, отбеляза президентът, цитиран от ТАСС. Той подчерта, че използването на нашите въоръжени сили в бойни условия е уникален опит и уникално средство за усъвършенстване, и никакви учения не могат да се сравнят с него.

Путин изтъкна, че руските военни изпълняват важна и благородна мисия в защита и на руските интереси, тъй като на територията на Сирия има хиляди екстремисти, включително от Русия и Централна Азия. По-добре да ги унищожаваме там, отколкото да идват тук с оръжие в ръка. Освен това бойната ни работа спомогна за стабилизиране на обстановката в Сирия, каза руският държавен глава.
Путин отбеляза, че сега сирийската армия и правителство контролират територия, на която живеят над 90 процента от населението на страната.

Путин: Оставаме в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Сирия не се налагат никакви големи операции с участието на руските въоръжени сили и при необходимост Русия може бързо да напусне страната, посочи той.

Мащабните бойни действия, особено с участието на руските въоръжени сили, приключиха. От тях дори няма никаква нужда. На дневен ред е урегулирането с мирни средства, върху което ние също работим, изтъкна Путин.

Руският президент каза, че страната му не разглежда Сирия като полигон за изпитания на свое оръжие, но все пак използва там руски оръжия, което е довело до усъвършенстване на съвременните ударни, в това число ракетни системи.

Путин съобщи, че Русия скоро ще огласи ултрамодерни нови оръжия, които са в етап на разработка. Ракетният комплекс "Кинжал" и лазерният боен комплекс вече са въведени на въоръжение в руските войски, системата "Авангард" ще влезе на въоръжение през 2019 г., а ракетата "Сармат" - през 2020 г., уточни той.

Путин: Оставаме в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Путин заяви, че твърденията за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г. са нелепи и че той може да ги окачестви единствено като шега, предадоха осведомителните агенции.

Президентът изрази съмнение, че Сергей Скрипал и дъщеря му са отровени с нервнопаралитична субстанция, тъй като са оцелели при нападението. Путин отново настоя Русия да бъде допусната до разследването на случая Скрипал и подчерта, че докато това не стане, Москва няма да може да коментира причината за заболяването на бившия двоен агент и дъщеря му и да отговаря на обвиненията.

Владимир Путин призова правителството в Киев да спазва Минските споразумение и да не засилва напрежението преди предстоящите избори в Украйна. Той изрази съмнение, че сегашните украински власти са в състояние да решат проблема с проруските сепаратисти, отцепили територии в Източна Украйна.

Путин: Оставаме в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Същевременно президентът на Русия декларира, че Москва прави всичко по силите си да реши украинската криза в рамките на Минските споразумения. Путин изрази надежда, че по време на световното първенство по футбол в Русия няма да има военни провокации от украинска страна, но предупреди, че ако ги има, това ще доведе до "тежки последствия за украинската държавност като цяло".

По време на "пряката линия" шефът на Кремъл отбеляза, че космическите технологии се развиват и комерсиализират много бързо, поради което Русия трябва да направи "много крачки напред", вкл. в качеството на сателитите и апаратурата, за да задържи своето водещо място и компетентност в тази дейност. Той съобщи, че през следващите няколко години Русия планира да изведе в орбита 600 комуникационни и изследователски спътника в рамките на програмата "Сфера".

В ефира на няколко телевизии, радиостанции и в интернет портали президентът на Руската федерация декларира още, че няма планове за закриване на социални медии или ограничаване на достъпа до интернет в Русия. Същевременно подчерта, че е нужно да се постигне "цивилизовано решение" за гаранциите, че интернет е безопасна среда. Относно блокирания от руските власти достъп до социалната мрежа за криптирани съобщения "Телеграм" Путин каза, че джихадисти използват тази медия, за да организират нападения на руска територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василев

    12 35 Отговор
    Селяни, москалските свине ще стоят в Сирия, за да не допуснат катарския газ да стигне до Европа. Инак бензиностанцията фалира.
    Агент Абдула бен Оман. ЦРУ!

    Коментиран от #24

  • 2 Димитров

    6 30 Отговор
    ЛилиПутин за пореден път облъчи слушате ли те с анимация колко са велики и те си смениха хладилниците с телевизори..............БОРИСОВ ДА ОБНАРОДВА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ от 50 милярда къде ги похарчи и ДА ГИ ВЪРНЕ
  • 3 onq s konq

    21 14 Отговор
    Русия е единствено поканена официално от Сирийското правителство за да защити СИРИЙСКАТА ДЪРЖАВНОСТ И ГРАНИЦИ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА.Което значи,че Русия е в Сирия единствено и само за да защитава СИРИЙСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.Още в първото изречение на статията обаче четем категоричното изявлевие на Путин,че "РУСКИТЕ ВОЕННИ ЩЕ ОСТАНАТ ТАМ ТОЛКОВА ДЪЛГО,КОЛКОТО Е В ИНТЕРЕС НА СТРАНАТА МУ".Което недвусмислено говори,че РУСИЯ Е В СИРИЯ НЕ ЗА ДА ЗАЩИТАВА СИРИЙСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ,А СВОИТЕ НАЦИОНАЛНИ...което автоматично я превръща в ОКУПАТОР.А колкото до Путиновите брътвежи за забиране на "уникален боен опит" на руската армия поставена в реална бойна обстановка в Сирия...и в АФГАНИСТАН събираха акуратно боен опит,пък накрая се изнесоха с подвити опашки:)
  • 4 007

    8 28 Отговор
    Джуджето им каза че СЕПТЕМВРИ ще бъде МАЙ и му повярваха и умряха от глад
  • 5 555

    7 28 Отговор
    Нека! Да видят Асад и приятели, колко е хубаво руснаци да ти дойдат на помощ и как забравят да си тръгнат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    6 19 Отговор
    Тръмп си бомбардира Сирия където , както и когато си иска хич не го има и за слива този идиот .

    Коментиран от #21

  • 8 Hhhhhhh

    10 0 Отговор
    Браво. ГОЛЯМ МИСЪЛ бомбардира и уби две гари.
  • 9 Умен

    4 13 Отговор
    Пратете още ихтамнети. Американците имат нужда от още живи мишени.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Hhhhhhh

    7 1 Отговор
    За умния
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Умен

    4 15 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    Америка изпари 300 мужика в Сирия през февруари. ГОЛЯМ КЕФ.
    А за теб свиньо руска съм подготвил въже. Ще ви избесим за една нощ, отрепки.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Hhhhhhhh

    11 2 Отговор
    След ГЕЙ ПАРАДА успокой се да имаш сила за повече плюнки.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бесен Язовец

    13 2 Отговор
    Русия ще остане в Сирия още10 г.след като се разпадането на САЩ!
  • 21 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Не можеш да наричаш идиот човека с най-голям рейтинг в целия свят, бе червей!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Stefko 88

    2 1 Отговор
    https://youtu.be/VBa8fYaLscU глад майка глад! Свръхдържавата .... Пфффффф ха ха ха .
    Гледайте бе русофили гледайте
    https://youtu.be/tYhh6AMa0aE
    Това ли искате? Вижте бе това не са клошари алкохолици а обикновени хора! Мислете бе! Верно на пълен хладилник е лесно , вижте ги тях. Мога да ви пращам линкове цял ден. И в това е проблема! Ама вие не го осъзнавате и казвате , че това е "добре" . Това ли е стабилното положение? Къде е църквата с духовните й опори? Под златните куполи яде кюфтета а ?
  • 23 Stefko 88

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Най-голям според теб на цивилизования свят им е през к$ра за путин. Хората живеят не са на сметището .
  • 24 Stefko 88

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Василев":

    И да подбиват цената на петрола , защо не помагаха в Либия нали бяха приятели с Кадафи? Така е когато не умееш нищо и икономиката ти се държи от природните ресурси. От които печели не руския народ а приближените на царя....за народа остава стабилността , духовните опори и ценности и малко да почака....да изхвърлят нещо от магазина https://youtu.be/yNfPEpAcZNk
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания