Last news in Fakti

7 Юни, 2018 12:31, обновена 7 Юни, 2018 14:44 2 895 50

Путин пред руснаците: Вървим в правилна посока (ВИДЕО + НА ЖИВО)

  • путин-
  • пряка линия-
  • русия

Ние не се чувстваме част от Русия. Цените на билетите за самолет и влак са поскъпнали рекордно, че прави невъзможно да се пътува от Владивосток до Москва, оплакват се руснаците

Путин пред руснаците: Вървим в правилна посока (ВИДЕО + НА ЖИВО) - 1

Вървим в правилната посока. Това каза по време на традиционната си пряка линия с руснаците президентът Владимир Путин.

Той не пропусна да се похвали, че икономическата ситуация е добра и преките инвестиции са се увеличили с 4,4%. "Това е много добър показател", поясни президентът. "Ние отбелязваме ръст на износа на машини и оборудване и селскостопанска продукция", посочи още Путин.

Руският президент отговори на въпрос на жител на Санкт Петербург, който попита за твърде високи цени на горивата.

Според Путин ситуацията с цените на бензина е резултат от неточно регулиране в сферата на енергийните ресурси. Правителството преразгледа данъчните мерки за запълване на бюджета, който е свързан с износа на суров петрол.

"Правителството е направило промените в тази област. Няма да вляза в подробности. Всичко това доведе до стимулиране на износа на суров петрол. Така и цените се повишиха за вътрешния пазара ", каза Путин.

Държавният глава обеща да следи ситуацията с цените и каза, че до есента на 2018 г. ще бъдат предприети допълнителни мерки за стабилизиране на цените на горивата.

Многодетна руския се оплака от бавната процедура за безплатното раздаване на земя. Чиновниците от сибирския град Томск ѝ казали, че с предимство се ползват семействата с четири деца, а тя имала само три.

Путин обеща да се заеме с въпроса и поиска връзка с губернатора на Томск. Последният се оплака, че в региона има много земеделски парцели, които не са захранени с ток и вода.

Трябва да се подкрепят и семействата и с три деца, посъветва губернатора Путин.

Жителите от руския Далечен изток се оплакват, че чиновници от Москва и Санкт Петербург идват и получават перспективните парцели.

Ние не се чувстваме част от Русия. Цените на билетите за самолет и влак са поскъпнали рекордно, че прави невъзможно да се пътува от Владивосток до Москва, оплакват се руснаците на Путин. Той разкри, че само преди часове правителството е приело ДДС за билетите за самолет и влак да е 0%.

За справяне с високата безработица в руския Далечен изток Путин обеща в региона да се развива машиностроенето и високите технологии.

Западът гледа на Русия като на заплаха и конкурент, но тя ще защитава интересите си, отбеляза руският президент. Русия трябва да защити интересите си в сферата на икономиката и сигурността. Но в същото време ние винаги се стремим към намиране на компромиси. Тъжно, партньорите на Русия отказват да признаят интересите ни, продължи той.

Путин призна, че едностранните санкции са начин за сдържане на Русия, но не разрешават, а задълбочават проблемите.

За целта той отрече бившият руски шпионин Скрипал и дъщеря му да са отровени с бойно вещество.

Трета световна война може да сложи край на цивилизацията, предупреди Путин. "Не знам с какви оръжия ще се води Третата световна война, но в четвъртата ще се бият с камъни и дървета", цитира той Алберт Айнщайн.

За пореден път руският президент отрече родината му да се намествала в президентските избори в САЩ.

Относно правителството на Дмитрий Медведев Путин заяви, че е обмислял кардинална промяна във федералния кабинет. "Такива радикални реформи щяха да ни отнемат две години. Време, каквото нямаме. Ето защо аз реших запазя ядрото на правителството, но и да му влея нова кръв", каза още президентът, който назначава органа на изпълнителната власт.

Още по време на предаването Путин поиска от съответните служители - министри или губернатори, сведения как се решават проблемите, от които се оплаче някой гражданин.

Президентът на Русия отговаря в пряк ефир на въпроси на избиратели. За Владимир Путин това ще е първата "пряка линия" от новия му шестгодишен мандат на висшия пост и 16-ата от 2001 г. насам. До момента той е участвал в предаването 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, предаде ТАСС.

Предаването започна в 12.00 ч. московско (и българско) време в ефира на телевизиите "Росия 1", "Росия 24", "ОТР", и няколко радиостанции. Въпроси се задават по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи като ВКонтакте и Одноклассники, които осигуряват и възможност за изпращане на видеоклипове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    27 37 Отговор
    Пътя към пропастта правилна посока ли е?
  • 2 Димитров

    19 34 Отговор
    ЛилиПутин- прилича на наш герой който казваше ВЕРВАЙ те ми.ЛилиПута докара народаси до 30 милиона бедняци...................Борисов да обнародва ВЪНШНИЯ НИ ДЪЛГ къде похарчи 50 милярда ДА ГИ ВЪРНЕ
  • 3 патриотъ

    38 19 Отговор
    Путин е велик политик и само негова е заслугата да няма трета световна война!Това е политикът,който заслужава нобеловата награда за мир!

    Коментиран от #7

  • 4 НКВД

    11 12 Отговор
    Владимир Путин е смес от Титаний и Кобалт!

    Коментиран от #13, #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ford Prefect

    15 8 Отговор
    Ти и олигарсите ти - със сигурност. За обикновените руснаци не съм сигурен...
  • 7 НКВД

    9 23 Отговор

    До коментар #3 от "патриотъ":

    Казваш го като че ли не е между живите вече...??? Той тепърва подкарва планетата към катастрофа, защото руснаците започнаха вече да гладуват, а и вие соцкомунагите покрай тях.Струва ми се че троловете на Сорос и на ЦРУ ще издържат финансово малко повече от вас проруските шпиони.Скоро ще ви секнат жълтите стотинки и рублички защото както забелязвате Путин в последните дни и седмици ежечасно си говори сам за някакви санкции???!!Санкциите тепърва предстоят, това бяха козметични санкции към няколко лица фирми и банки Тепърва предстои световно икономическо ембарго срещу Русия и той го усеща че му се спича бъдещето. Накрая ще си останем само ние националистите тук в нета да си лафиме:):)

    Коментиран от #40, #43, #47

  • 8 Умен

    12 20 Отговор
    Вървим в правилната посока към пропастта - това всъщност казва джуджака.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 BILL

    13 17 Отговор
    Посоката е идеална за дъното на 3 тия свят : силна обезценка на рублата, повишаване и въвеждане на нови данъци, повишаване на възрастта за пенсиониране, изтичане на капитали в чужбина, лишаване на руската икономика от достъп да високи технологии от запада, огромна цензура и следене в интернет други такива достижения на управляващите в Москва.

    Коментиран от #11

  • 11 Грантаджийче

    17 9 Отговор

    До коментар #10 от "BILL":

    Прав си.
    Обезценката на рублата води до скок на износа.
    Повишаването на възрастта за пенсиониране увеличава работната сила.
    Лишаването от западни технологии довежда до разработката на руски такива.
    А за следенето ... да не видят нещо от западните гета.

    Коментиран от #14, #21

  • 12 goni

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Грантаджийче":

    Извинявай! Случайно да знаеш,какво е разстоянието от Владивосток до Москва?!:)
  • 13 BILL

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Напротив, от чугун е.Основно в главата, като всички комунисти.

    Коментиран от #15

  • 14 BILL

    7 13 Отговор

    До коментар #11 от "Грантаджийче":

    Скок на износа на про*титутки, вероятно. Щото руската икономика освен боклуци друго не произвежда. Спряха дори Лада. А собствените технологии с какво ще ги разработва, като няма подготвени кадри и е десетилетия назад в развитието си. Амортизираните от тежкия живот и алкохолизъм мужици, и до 90 г. да работят(не че могат да ги доживеят) пак нищо читаво няма да изработят.
  • 15 НКВД

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "BILL":

    По добре Чогун от колкото от фекални води като русофибите и жалките капиталисти

    Коментиран от #16

  • 16 BILL

    8 13 Отговор

    До коментар #15 от "НКВД":

    " и жалките капиталисти"
    Защо тогава ползваш интернет, телефон или комп. създаден от "лошите" капиталисти?

    Коментиран от #23, #26, #29, #33

  • 17 нАКа47

    5 10 Отговор
    Умните хора са казали, че високите технологии се произвеждат от високи технологии, та в тоя ред на мисли как ще ги произвеждат в ресурсия тез високи технологии, и колко ще са високи?!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 BILL

    5 8 Отговор

    До коментар #18 от "Мукавей":

    И С Т И Н А Т А Е че драстично се увеличи използването на палмово масло в хранителните продукти. В София има верига руски магазини берьозка. Миналото лято от любопитство си купих сладолед. Освен че е скъп, има и доста посредствен вкус.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иванов

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Грантаджийче":

    Моме, личи си, че имаш още жълто около устата. Свали си коментара и след пет години го прочети пак. Ако и тогава не разбереш какви либерстни глупости си написала, изчакай още пет години. Ако и след това не се изчервиш от срам, вземи се гръмни. Явно за нищо не ставаш.
  • 22 Путкин

    8 9 Отговор
    Добре сме мужици - таз година 1килограм рубли за долар - догодина 2кг. !

    Коментиран от #24

  • 23 НКВД

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "BILL":

    Просто защото не е комунизъм като вземеме властта ще го забрниме не се притеснявай туй да ти е проблема!

    Коментиран от #25

  • 24 Бесен Язовец

    11 6 Отговор

    До коментар #22 от "Путкин":

    Кой долар бе? Оня който носи на ръб 30 трилиона дълг ли ? Хахаха хохохохоооо банкрута вече не чука на вратата на САЩ а с единия крак е вътре!!!! Хохохохоооо хехехехе 😀
  • 25 BILL

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "НКВД":

    " Просто защото не е комунизъм като вземеме властта ще го забрниме не се притеснявай туй да ти е проблема!"

    Моля, правете разлика между желаното и възможното :)

    Коментиран от #27

  • 26 Бесен Язовец

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "BILL":

    Специално за тебе ще ти спреме и топлата вода няма да се глезиш капитслистче!! Хохохохоооо хехехехе хехе дааааа

    Коментиран от #28

  • 27 НКВД

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "BILL":

    И ти и ти също прави разлика от каменната ера и комунизма! Що 1989г да не би в З.Европа и С@щ да са имали нет и телефон бре? Когато в БГ.имаше смесители америте ди взимаха вана и си бършеха само пяната след нея когато тука пушехме цигари комбойците още го дъвчеха бре

    Коментиран от #30

  • 28 BILL

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    " Специално за тебе ще ти спреме и топлата вода"
    Това може. Само не ми спирайте п*рното :)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 BILL

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "НКВД":

    В първите си години ислямските градове са изпреварвали християнските. Имали са улично осветление примерно. Обаче после исляма затъва.Чак до наши дни. И комунизма е така. Напъва се да изпревари капитализма, и се спомина.

    Коментиран от #32, #34

  • 31 BILL

    2 5 Отговор

    До коментар #29 от "Nick":

    " Всички "високи" технологии за гражданите са остарели и излезли от употреба при военните. Още повече телекомуникационните технологии."
    Така е, от западните военни. Руснаците също се бяха пробвали да правят интернет и компютри. И совалки. Но си пролича колко са изостанали и в мисленето си.

    Коментиран от #36

  • 32 НКВД

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "BILL":

    За съжаление е така капитализма заля комунизма с мърсотията си и както с вс.хубаво лошото взе преднина!
  • 33 Та кой е

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "BILL":

    създал компютъра! Не се продавай за мижави центове!

    Коментиран от #35

  • 34 Просия

    6 6 Отговор

    До коментар #30 от "BILL":

    Така е, но членовете на партията са родени слепи !!! А в статията има само, "Путин обеща" и "Путин призна" , типичен представител на комунизма ! Обещах, обещавам, но не прилагам...ужас никому Господ !!!

    Коментиран от #38

  • 35 BILL

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Та кой е":

    Българина Джон Атанасов

    Коментиран от #37, #48

  • 36 НКВД

    4 5 Отговор

    До коментар #31 от "BILL":

    Хахаха само дето америте ползваха космическата станция Мир ба СССР под наем хахаха кво стана с амерските ракети бе? А кво? 30 години назад ит Руските технологии и руските хакери са по -добри от амерските!

    Коментиран от #39

  • 37 Инкогнито

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "BILL":

    Какво Джон Атанасов ? Джон Атанасов направи една голяма ,, Елка" и нищо друго! Ел.сметало!
  • 38 НКВД

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "Просия":

    Путин каквото е казал е станало за разлика от колегат му в Белия Дом!
  • 39 BILL

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "НКВД":

    Нали видяхме в Сирия колко са добри руските ракети. Всички набелязани цели от САЩ бяха поразени. САЩ загубиха 2-3 ракети само.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 НКВД

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "BILL":

    Ха-ха-ха хахахаха е точно в Сирия видяхме амерските от 100 бр.10 в целта С- 400 не правена за левашките Пейтриът!!! То нямаше нужда да влиза С-400 в опутреба от далече радарите засичаха кривата траекрория на Пейтриът!!
  • 42 НКВД

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Ела да ти чупим малко от краешника и да ти дам една лъжичка от млякото че ти и толкова не си заработил!
  • 43 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Хаиде стига си ги спичал тия руснаци виж себеси ,че троленето ти тук едвам ти докарва за кофичка кисело мляко и краешник хляб и то от преоценените в кауфланд толкова яко си се спекъл та чак си жалък седнал да брои залъците на другите докато събира трохите от чужди трапези Къде ви намират такива олигофрени с ласо ли ви ловят да се чуди човек
  • 44 Путин

    4 2 Отговор
    С всеки изминал ден ставам все по-богат, следователно вървим в правилната посока. А за народа-охлаждането на супата.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 СССР

    4 2 Отговор
    Спокойно другари и другарки - светлината в тунела е от насреща идващия влак !
  • 47 Доктор Охболи

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Толкова много излишни думи...на буква ли ви плащат?
  • 48 Доктор Охболи

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "BILL":

    Българина Джон ....ако баща му беше останал в Булгурско, внукът му щеше да е BILL и д пише тъпотии в нета.
  • 49 ХайСикТер

    2 1 Отговор
    В Русия твърдо управлява Путин,
    путьовци командват във България!
  • 50 медведев

    0 0 Отговор
    его давно ждет Муамар Каддафи
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания