Отидете към основна версия

2 914 22

Бежанците не трябва да избират сами къде да живеят

  • бежанци-
  • среща-
  • ес-
  • меркел

Бежанците, които са пристигнали в Европа, не трябва да имат право сами да избират държавата, в която да пребивават. Това трябва да се определи от общи правила. „Не трябва да се изоставят тези държави, в които пристигат бежанци. Това означава, че те остават сами при решаването на проблема от една страна, а от друга – контрабандистите и бежанците не трябва сами да избират къде да живеят. Какви са им задълженията трябва да определим ние”, каза след формалната среща в Брюксел на 16 от държавите в Европейския Съюз германският канцлер Ангела Меркел.

В съответствие с действащите до бежанската криза правила за мигрантите, те трябва да се регистрират в тази държава, където те са пристигнали най-напред.

Работата на службата към ЕС Frontex трябва да се засили и разшири. „Това трябва да стане бързо и да му бъде разширен мандатът”, допълни германският канцлер.

Що се отнася до споразумението между Турция и ЕС „то работи на добро ниво” и Европа трябва да изплати втория транш от парите в рамките на договореността, коментира Меркел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини