24 Юни, 2018 21:47 2 844 22

Бежанците не трябва да избират сами къде да живеят

  • бежанци-
  • среща-
  • ес-
  • меркел
Бежанците не трябва да избират сами къде да живеят - 1

Бежанците, които са пристигнали в Европа, не трябва да имат право сами да избират държавата, в която да пребивават. Това трябва да се определи от общи правила. „Не трябва да се изоставят тези държави, в които пристигат бежанци. Това означава, че те остават сами при решаването на проблема от една страна, а от друга – контрабандистите и бежанците не трябва сами да избират къде да живеят. Какви са им задълженията трябва да определим ние”, каза след формалната среща в Брюксел на 16 от държавите в Европейския Съюз германският канцлер Ангела Меркел.

В съответствие с действащите до бежанската криза правила за мигрантите, те трябва да се регистрират в тази държава, където те са пристигнали най-напред.

Работата на службата към ЕС Frontex трябва да се засили и разшири. „Това трябва да стане бързо и да му бъде разширен мандатът”, допълни германският канцлер.

Що се отнася до споразумението между Турция и ЕС „то работи на добро ниво” и Европа трябва да изплати втория транш от парите в рамките на договореността, коментира Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hhhhhhh

    32 0 Отговор
    Върти случи какво ли ще измисли още?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 среднощен

    35 2 Отговор

    До коментар #1 от "Hhhhhhh":

    "Балканите", братко!? Това ще измислят! Ние ще сме "преходното" звено, "гетото" или както искаш го наречи!

    Коментиран от #10

  • 3 Синан

    19 7 Отговор
    " Що се отнася до споразумението между Турция и ЕС „то работи на добро ниво” и Европа трябва да изплати втория транш от парите в рамките на договореността, коментира Меркел. " После, Ердоган бил лъжец, че Европа не си изпълнява задълженията!

    Коментиран от #12

  • 4 за 30 сребърника

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Hhhhhhh":

    Как, какво ??? С баболюба Макарон искат да ги натресат на държавите през, които са влезли първоначално, толкова е ясно !!! Това иска да каже с тези думи ! Ама като е казала А да каже и Б, т.е. че гражданите от ЕС също няма да имат право на мнение, къде да се настаняват имигрантите, особено тези от външните граници !
    Ще ни извъртят, както обикноврно ! Един въпрос, кога в политическата история ние българите сме видели добро от Германия и Франция ????
  • 5 Hhhhhhh

    46 0 Отговор
    Тя ги покани да ги отглежда сега ние никой не сме камили. Цигани имаме и за износ.
  • 6 мнение

    51 4 Отговор
    Никой не може да ме задължи да приема мигранти. Нито ме е питал някой искам ли в ЕС, нито съм към ЕС, нито ще изпълнявам директивите на ЕС. Смърт на предателите!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Минчо мангала

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "мнение":

    Браво брадчет ,,много си прав,,
  • 8 Ееееех

    25 1 Отговор
    Европа да им помогне ДА НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ безотговорно ,да се образоват в собствените си държави,а не да ги приютява.Съвременният живот изисква добре образовани хора . Машините все повече заместват човешкия труд и няма нужда от много хора ,затова в Европа сме с ниска раждаемост .
  • 9 Гост

    30 1 Отговор
    Тиквата ако се съгласи, ще е национален предател.
  • 10 Да да

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Спрете да се подценявата, а и нас като нация! От такива готови надупени като теб сме така! Един ми развива теория че сме били втора ръка хора! Еми тези дето сте втора ръка,си стойте втора,ако искате и трета! Аз съм нормален човек, българин ! Горд от произхода си! Никъде и никога не съм го крил! Изкарвам си парите с честен труд и допринасям за развитието на България! Има много други като мен,така че тези дето само мрънкате се опитайте да промените нещо!

    Коментиран от #14

  • 11 1234

    25 0 Отговор
    Всяка държава-членка на Европейския съюз да си направи референдум за прием на бежанците в ЕвропаНека да се разбере ,какво мисли населението на Европа .Каква е тази диктатура на няколко европейски лидери ?Меркел да си направи референдум в Германия ................
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    20 0 Отговор
    Не е права Меркел,ЗАЩОТО ТЯ КАНИ МИГРАНТИТЕ И ТЕ ОТИВАТ ПРИ НЕЯ!Това е все едно мен някой да покани на гости и като отида,домакинът да ми обясни че ме е поканил у комшиите си.И преди да попитам що така,да ми каже "Отивай и не се бави-ти си оправен и ше се оправиш там"!
  • 14 среднощен

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    Внимателно с "надуването", "приятел"! Ако съвесттати те изобличава, не търси "виновници" около себеси!
  • 15 Георг Георгиев

    16 0 Отговор
    На първо място спрете войните лицемери , а не решавайте съдбата на хората от позицията на богове!!

    Коментиран от #16

  • 16 ГосТ

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Георг Георгиев":

    Войната се води от русия и сащ. А ЕС прибира и храни бежанците това е положението с две думи.

    Коментиран от #18

  • 17 Жабок

    7 1 Отговор
    Никой не може да ме задължи да храня и дундуркам някого Или то е все едно да дойде Хасан от Авганистан и да седне на масата ми и да каже дай да ям Да ама не На моята маса казвам аз не може и за врата и навън Който иска да си го дундурка....
  • 18 среднощен

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГосТ":

    Да "предложим" на Европа вместо "донор" да се превърне в "разпределителна"!? Директен полет към САЩ или Москва! По-изгодно ще бъде!? Също при всеки следващ конфликт: всеки "участник" в конфликта поема "квотно" бежанците!? Само предлагам!

    Коментиран от #19

  • 19 ГосТ

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "среднощен":

    Ами това е най справедливото, но нима очакваш сащ и русия да приемат бежанци от войните които водят? Те само пуцат,защото са много силни с много оръжие. дьо Гол го беше казал,преди да изгони хамерите от Париж -с тях може да се преговаря само с езика на силата. За руснаците важи същото. Аз се опасявам,че тея дебили искат да си разделят света. Така си мислят де.
  • 20 Грую

    3 0 Отговор
    Едно обаче е ясно - в България не искат! Ако настояват да ни ги върнат със самолет ще трябва да осигурят и охрана, където ги въдворят за да не избягат и то ще стане почти като концлагер - концлагерът "България" в който има дори население, живеещо там доброволно. По -добре да вземат на ни направят резерват по подобия на САЩ за индианците и да прекръстят сещате се кой - Винету!
  • 21 соросоидни кърлежи

    3 0 Отговор
    Тези са готови убийци и плюс мюслимани -талибани и бъди готов за терор, който вече върви години наред. Не ни трябва тази паплач-мързеливи и миризливи.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.