Отидете към основна версия

4 300 53

Нова атака с „Новичок“ на Острова

  • великобритания-
  • новичок-
  • отрова-
  • полиция-
  • двойка-
  • еймсбъри

Мъж и жена бяха намерени в безсъзнание

Снимка: БТА/ AP

Двойката британци, намерени в безсъзнание в Уилтшър, са били отровени с нервнопаралитично вещество „Новичок“, предаде Би Би Си, позовавайки се на информация на полицията.

Мъж и жена бяха намерени в безсъзнание в къща в Еймсбъри. Те са били поразени със същото вещество, с което и бившият руски агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Службите на Острова водят разследване. Пострадалите британци са Чарли Роули, на 45 години, и Доун Стърджис на 44.

Мъжът и жената, и двамата британски граждани, бяха намерени в критично състояние в събота вечерта в дома им в Еймсбъри, на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени Скрипал и дъщеря му Юлия.

Британската полиция обяви, че няма нищо в миналото на двамата натровени, което да предполага да са били мишена. Не са свързани с разузнавателни служби. Не е ясно дали веществото „Новичок“ е от същото, с което бяха нападнати Скрипал.

Първоначално полицията е предполагала, че двамата британци са използвали хероин или кокаин. По-късно обаче станало ясно, че са били подложени на атака с нервнопаралитично вещество. Двамата са в критично състояние. Юлия и Сергей Скрипал оцеляха след нападението с „Новичок“ и бяха изписани от болницата след няколко критични седмици.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: