6 Юли, 2018 20:10 4 431 15

Свикаха Кобра заради отровените с „Новичок“

  • великобритания-
  • кобра-
  • новичок-
  • комитет-
  • отровени

Британските служби водят разследване

Свикаха Кобра заради отровените с „Новичок“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Комитетът за извънредни ситуации към британското правителство, наричан „Кобра“ от британските медии, се събра заради отровените с „Новичок“ британски граждани, предаде „Скай нюз“.

Двойка британци бяха намерени в безсъзнание месеци, след като в Солсбъри с нервнопаралитичното вещество бяха отровени бившият руски агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

Британските служби са сигурни, че Доун Стърджис и Чарли Роули са били поразени именно с „Новичок“, но не са били директна мишена, а по-скоро са докоснали предмет. Лондон поиска обяснение от Москва. От Кремъл отричат каквато и да е вина по случаите.

Полицаи със защитни дрехи продължават да търсят следи в Еймсбъри. Близо 100 служители, защитени със специална екипировка, искат да установят по какъв начин двамата британски граждани са били натровени. Те са в критично състояние и лекарите се борят за живота им.

Власите анализират местата, които са посетили пострадалите. Взимат се проби от почвата и от различни предмети. Опитът за убийство на семейство Скрипал предизвика дипломатическа криза между Великобритания и Русия с мащабни размери.

Свикаха Кобра заради отровените с „Новичок“
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент

    43 2 Отговор
    "Анимал планет" , нещо за змиите .
    Бени Хил , беше по интересен !
  • 2 българче

    42 2 Отговор
    Айде ся. Поне ги номерирайте - "дързост и красота" -1, "дързост и красота" - 2, ...
  • 3 !?!?!?

    48 5 Отговор
    Тъпи, но упорити.

    Даже за Скрипал, не можаха да предоставят никакви доказателства за вина на руснаците. Макар, че там имаше някакво подобие на логика - бивш агент предател.
    Ама сега нямат никакво подобие ни на логика, ни доказателства. Пълна лудница. Със същите основания, могат да иска обяснение и от Индонезия, да речем. Или Монголия.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Ту шиба

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "!?!?!?":

    За Монголия си прав...Ухапването от монголски кърлеж било толкова опасно, колкото отравяне с Новичок.....
  • 5 Рюне

    28 1 Отговор
    " Английските пилоти " ли ръководят английските служби , че са толкова тъпи и смешни ?

    Коментиран от #11

  • 6 Кълвач

    21 1 Отговор
    Лъжливото овчарче-2.
  • 7 подлец

    29 3 Отговор
    Англичаните са в много кофти ситуация. Трябва да продължат да твърдят, че атаките са руски. Иначе ще трябва да отговарят чии други са и как МИ 1,2,3,5,105, краварката Мей Голямата уста и фризьорът Борис барарабар със Смоците не могат да осигурят защитата на мирни граждани на собствена територия.
    За това шоуто продължава. За наша радост.

    Коментиран от #15

  • 8 Bahti

    4 1 Отговор
    Мосад! Причини!
  • 9 селфи

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "!?!?!?":

    Защо им е на руснаците да използуват Новичок, ако са искали да убият Скрипал? Като бивш агент, той е бил под някакъв контрол. Никой в тези среди не го оставят без намордник, защото ако не иска да слушка и се дърпа.... И при това Скрипал е бил двоен, а защо не и троен агент, може друга страна да го е заличила....? Вероятно някой е докопал Новичок и прави врява с това. Възможно е кръг от руски мафиоти да е продал дози на чужди служби, на терористи, за пари какво ли не правят хора. Ако са искали руски служби да убият Скрипал, защо да чакат толйова години и по този банален начин? Можеха да го убият отдавна. Някой всява паника и иска черната овца да са руснаците. Има толкова отровни вещества в света, че едва ли биха използували Новичок руснаците ако са искали. Аз бих му вдигнал тока и храните и газта и останалото и той ще умре.... Както ние умираме от мафията тук.
  • 10 Голям прос

    21 2 Отговор
    Не очаквах англичаните да са толкова тъпи. Едни тъпи сценарии.. Казаха им , че след Новичок никой не оцелява, а те пак не разбрали. И това им го каза един от създателите, който забележете, от десетилетия е в САЩ, и не харесва Русия. Това само трябваше да им покаже да не търсят руска вина
  • 11 мосю Льоклер

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рюне":

    Да.
  • 12 Путин

    6 1 Отговор
    Новичок явно не е ефективен ... по-добре танковете да дойдат ...
  • 13 Хохи

    10 1 Отговор
    Абе хора тоя свят нормален ли е???
  • 14 Оня

    1 0 Отговор
    Недей пипа звяра,че превърта...
  • 15 Хк+йххххйххх

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "подлец":

    Браво умрях от смях. Много си готин.
Новини по държави: