6 Юли, 2018 09:25 2 772 17

Случаят с "Новичок" - дело на побъркан учен или лъжица катран, сипана в Мондиала

  • русия-
  • великобритания-
  • новичок-
  • еймсбъри

Руски медии коментират новия случай с химическо натравяне на Острова

Случаят с "Новичок" - дело на побъркан учен или лъжица катран, сипана в Мондиала - 1
Снимки: БТА/АР

Бивш директор на Федералната служба за сигурност (ФСС) смята, че побъркан учен трови всички с "Новичок", пише в заглавие руското онлайн издание "Нюз". Николай Ковальов заяви, че в инцидентите с отравяния в английските градове Солсбъри и Еймсбъри може да е замесен бивш лаборант от британската военна лаборатория в Портън Даун.

Според бившия шеф на ФСС става все по-очевидно участието на човек, разработвал веществото, известно като "Новичок" или А-234, уточнява електронният вестник "Економика сегодня", като се позовава на Интерфакс. Според Ковальов - днес депутат от Държавната дума, този човек сега вече явно не работи в лабораторията, но може би е решил да отмъщава за нещо и "продължава безчовечните си експерименти върху хора". Ексшефът на ФСС допуска, че става дума за психично болен. Той е убеден, че лабораторията в Портън Даун е в течение, затова бързо е давала на пострадалите подходяща противоотрова, спасявала живота им.

"Ковальов смята, че Лондон чудесно знае каква опасност грози британците, но полага усилия да скрие това. Но вече не може да става и дума, че е замесена Русия. Това впрочем бе признато (. . .) дори от британски полицаи", добавя руското издание.

Случаят с "Новичок" - дело на побъркан учен или лъжица катран, сипана в Мондиала

След четиримесечно разследване във връзка с първото отравяне - в Солсбъри, британските власти няма какво да представят пред обществото, а експертите на ОЗХО не са открили доказателства, че отровното вещество е произведено именно в Русия. А без такива доказателства дипломатическият скандал, предизвикал ново напрежение, изглежда като банална провокация, пише "Труд".

"Западният печат обаче не си прави труда (да събира) доказателства", а "официални лица подхвърлят съчки в огъня", твърди руски вестници.

"Главният лекар на Великобритания Сали Дейвис прикани хората да бъдат бдителни и да не докосват подозрителни предмети, намерени на улицата, най-вече игли и спринцовки. А всички, минавали през отцепените зони около Солсбъри, бяха посъветвани да си изперат горните дрехи и по-често да изтриват лицето и ръцете си с влажни кърпички. В тамошните супермаркети сигурно се извиват вече опашки, както у нас по съветско време се редяхме за прах за пране . . .".

"Всичко това щеше да е смешно, ако . . . Впрочем си е смешно при всяко положение. Победите на британските национали на Мондиала събудиха интерес към Русия, английският печат внезапно взе да пише, че хората в Русия не са чак такива зверове, че се срещат и нормални, добродушни, гостоприемни хора. И че стадионите у нас са чудесни, из московските улици се разхождат радостни запалянковци, а не хулигани или мечки. Че как да се търпи всичко това?!", пише руският всекидневник.

Случаят с "Новичок" - дело на побъркан учен или лъжица катран, сипана в Мондиала

"Трудно е да се отърсиш от усещането, че скандалът с "Новичок" е уреден специално, за да се изсипе лъжица катран насред футболното поле", добавя руският всекидневник, перефразирайки по свой начин поговорката "Сипвам лъжица катран в кацата с мед".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 872

    24 7 Отговор
    Публично извинение, спиране на санкциите и компенсации за Русия, публично масово ритане по задника на Тереза Мей!

    Коментиран от #12, #15

  • 2 гражданин

    4 28 Отговор
    Публично увеличение на санкциите за руснака и никави компенсации тъй като няма какво да му се компенсира на руснака!Дори трябва руснака да ни се извини на нас България за "" розовия"" им живот който ни налагаха до 89г и след 89г!!!

    Коментиран от #10

  • 3 гост

    10 2 Отговор
    Тая дурта кощрамба Тереза заслужава да куче да и сере в устата

    Коментиран от #4

  • 4 Десо

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    ...а що ,тя сама си с...ра в устата,и то публично
  • 5 Мейчок

    10 2 Отговор
    Според изследване, всеки трети британец страда от параноя. Жителите на Великобритания считат, че ги наблюдават или преследват.
    Тези резултати са получени на базата на анализ на електронната поща и sms-съобщенията на жителите, а също така и от записите на уличните камери.
  • 6 Грую

    8 2 Отговор
    И нас ни тровят с парализираща политика, наречена ГЕРБ вече ще стане 10 години, но ние оцеляваме и от това .
  • 7 един виц

    7 2 Отговор
    Двама англичани пътуват във влак.
    Единият през цялото време вади някакъв прах от една торбичка и го хвърля през прозореца.
    Другият гледал, гледал, не се сдържал и попитал:
    - Сър, извинете ме за нетактичността, но какво правите?
    - Хвърлям прах през прозореца!
    - Виждам, сър. А какъв е този прах?
    - Това е вълшебен прах, сър.
    - И за какво е този прах, сър?
    - Истинският вълшебен прах прогонва слоновете, сър.
    - Ама в Англия няма слонове, сър!
    - Нищо, то и моят прах не е истински, сър…
  • 8 garbage

    3 6 Отговор
    У нас има една партия която вече 60г ни пръска с един умайващ прах да гласуваме за нея и праха е много скъп с име БКП !Но успяме да оцелеем след повече от 60г упояване.
  • 9 svetlio

    2 0 Отговор
    Джак Обгазителя е !!
  • 10 Гербераси долни

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "гражданин":

    Животът по руско време не беше "розов" построиха ни АЕЦ от които не ни взимаха печалбите и нямаше като сегашните заробващи договори на Американските ни тецове,имах ме авиокомпания "Балкан" която държеше лиценза за арабските въздушни линии продадена от костов (немога да му напиша името с главна буква)на "гад зееви груп" за по малко от половин милион който усложливо фалира и продаде лиценза,имах ме безплатно образование (създало учени на който ще помним имената завинаги)изпращахме космонавти в космоса ,здравеопазването също беше безплатно и хората не умираха от случайно поставени и сбъркани диагнози ,на банкнотите ни пишеше обезпечени със злато на БНБ ,не като сега напечатани хартиики ,жалкото е че тогава развивах ме повече икономика отколкото сега през опорочения Български капитализъм където 90% не натрупаха капитали ,а задлъжняха още повече изнасях ме калкулатори за Швейцария и компютри за слаборазвитите страни произвеждах ме техника и телевизори (скоро някой да си е купувал стока "made in Bulgaria"като всеки строй и тогава имаше доста минуси но след падането на комунизма всичко се разграби ,а трябваше да се зачисли и надгради и предприятията продадени за "левче" на съмнителни бизнесмени щяха да са конкурентни на пазара .В храната ни липсваха вредните "Е"та и хората живееха по здравословно сега консумираме химия и ни продават законно палмово масло което е вредно и забранено в доста страни.Сега в парламента се карат заради електората ,но когато се тегли нов

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Гербераси долни

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гербераси долни":

    .............когато се тегли нов заем в милиарди левове всички са задружни да си набавят нови "блага " без да дават отчет къде потъват парите.

    Коментиран от #13

  • 12 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "872":

    а,не,не...без ритане....ще си навехнат краката хората.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ак47

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "872":

    Опа, нека аз да я ритна..............
  • 16 Цар Вул

    3 0 Отговор
    До "геребераси долни":Не си хаби нервите и умът по тези теми!Днешното поколение/в повечето случаи или циганско или малоумно/ няма да те разбере ,а ще реагира първосигнално!!Защото също като Тиквата Бойко има два грама " два грама италиански мозък с две гънки:едната да ядат другата да серат"!!За тях миенето на чинии и посрани задници е върховно щастие!!Те никога не са си и представяли/а и не им дават тази възможност/,че хляба беше по 15 стотинки/килограма/,купоните в мензата 60/обяд и вечеря/ стотинки с три и две яденета,общежитие за 80 стотинки с ежеседмична смяна на постелно бельо,бензин 16 стотинки и т.н. до края на социализма през 1989 год.Аз си купих лека кола ТРИ МЕСЕЦА след като завърших института!Т,ва е тъпунгерско управление и самохвалене и дупедавство!Наркомания,проституция!Всичко е пълен провал!!Оправия
    няма и да има!Само циганията и простотията ще се ширят в Нашата изстрадана Родина!!!
  • 17 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    има интернет и всеки нормален човек може да направи справка за идиоти пуснали муха за новичок и малоумните които повярваха на тези фалшиви новини, по скоро знаеха че е лъжа.Големи свине са западни медии,изроди и половина.Сега лошите руснаци сигурно ще отровят и англ.отбор по футбол...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания